diumenge, 26 de juliol del 2015

Posicionament de l’Assemblea Nacional Catalana

Amb el principi d’acord assolit en dilluns 13 de juliol entre els dos principals partits sobiranistes, CDC i ERC, de construir una candidatura transversal amb més forces polítiques i persones de la societat civil, amb programa comú i compromís de cara al govern, l’escenari polític català i la perspectiva que les eleccions del 27S siguin un plebiscit, ha pres una nova volada.

S’ha confirmat la candidatura “Junts pel Si” com una confluència de diferents partits (CDC, ERC, Demòcrates de Catalunya, MES, Avancem, Reagrupament) i encapçalada per persones significades de la societat civil, destacant Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals a la llista per Barcelona. També s’ha confirmat que la “CUP-Crida Constituent” es presentarà a les eleccions amb el seu indubtable compromís amb el procés sobiranista català, i que defensarà el caràcter plebiscitari i el SÍ a la independència el proper 27S.

Com a reacció a la determinació d’aquestes dues candidatures i de tota la societat catalana que els donem suport, des de diferents instàncies de l’Estat espanyol i des de partits unionistes han començat a llançar missatges destinats a fomentar la por i a intentar deslegitimar l’aposta democràtica que les forces polítiques i la societat civil catalana estem impulsant perquè el proper 27S sigui considerat un plebiscit. Paral·lelament, altres candidatures manifesten que es presentaran a les eleccions del 27S contemplant el dret a decidir del poble català, malgrat que no defensen explícitament la independència.

Davant d’aquest nou escenari ple d’optimisme i d’il·lusió, l’Assemblea Nacional Catalana ens reafirmem amb els objectius fundacionals i el caràcter transversal de la nostra organització. En aquest sentit, mantenim com a prioritat la mobilització de la ciutadania catalana amb la campanya “Ara és l’Hora - 27S: On tot comença” i la Via Lliure cap a la República Catalana de l’11 de setembre. Així mateix, mantenim la voluntat de diàleg amb totes les forces sobiranistes i també amb les partidàries pel dret a decidir, perquè arribat el moment respectin la voluntat majoritària del poble català expressada a les urnes. En aquest sentit, manifestem que:

- l’ANC organitza la Via Lliure cap a la República Catalana com a gran acte reivindicatiu per la Diada de Catalunya el 11S a Barcelona

Com cada any és un acte obert a totes les persones que defensen el dret del poble català d’exercir la nostra sobirania perquè Catalunya esdevingui un Estat. Però enguany té un caire més transcendental i definitiu que mai, i en el marc de la mobilització “Ara és l’Hora - 27S on tot comença” és l’acte central de l’ANC i on abocarem el màxim d’esforços.

Per això convidem de nou a participar a la Via Lliure cap a la República Catalana a totes les entitats de la societat civil catalana, per reforçar la màxima transversalitat i fer visibles totes les sensibilitats del procés. Volem que hi participi tothom qui treballa des de diferents àmbits i amb visions diferents per assolir un futur millor per a Catalunya.

El fet que el 27 de setembre se celebrin les eleccions que han de ser el plebiscit sobre la independència de Catalunya no ha d’implicar en cap cas que la Via Lliure cap a la República Catalana sigui un acte electoral de cap llista que hi concorri. La Diada d’enguany ha de servir de nou per compartir l’anhel de la nostra societat de construir una Catalunya renovada i lliure per triar el seu propi destí, perquè el 2015 esdevingui l’any del pas definitiu cap a la independència.

La Via Lliure és oberta a tothom que vulgui construir la República Catalana!

- l’ANC reforça la campanya d’estiu “Ara és l’Hora - 27S: On tot comença” per fer arribar al màxim de població els beneficis de la independència de Catalunya

Tal com diu la Declaració fundacional de l’ANC, “ ha arribat l'hora d'unir esforços per tal que les voluntats actuals a favor de la sobirania s’agrupin i esdevinguin majoritàries, per vies democràtiques, com a condició indispensable per exercir el dret d’autodeterminació.”

Per això, hem de continuar fent créixer la mobilització dels socis i simpatitzants de l’ANC amb la campanya “Ara és l’Hora - 27S: On tot comença” que compartim amb Òmnium Cultural, perquè amb el nostre treball com a organització popular, unitària, plural i democràtica, continuem explicant tots els objectius nacionals que només amb un Estat propi podem assolir, i sumem nous convençuts per aconseguir, de forma pacífica i democràtica, la independència de Catalunya. I aquesta tasca la volem continuar fent amb la resta d’entitats de la societat civil, especialment amb Òmnium Cultural.

Les eleccions del 27S són un estímul i una motivació principal, perquè simbolitzaran el referèndum que l’Estat espanyol no ens ha deixat fer. Per coherència amb els nostres objectius, cal assolir la majoria social favorable a la independència que en aquestes eleccions plebiscitàries quedarà representada amb la victòria de les candidatures que es presentaran a favor del SI.

- l’ANC dóna el seu suport a les candidatures independentistes que defensin el SI a la independència de Catalunya en les eleccions del 27S

Les eleccions del proper 27 de setembre s’han convocat per ser el referèndum que l’Estat espanyol no ens ha deixat fer.

Pel nostre caràcter transversal, plural i unitari i d’acord amb els nostres principis fundacionals, l’ANC no participarem a les eleccions amb candidatura pròpia ni integrant-nos com associació en cap candidatura, tot i que hi participin persones que hagin assumit en el passat un càrrec visible a l'entitat.

D’acord amb aquests mateixos principis, donarem suport a totes les candidatures independentistes amb l’únic objectiu d’aconseguir que el 27S sigui el plebiscit guanyador. Ara aquestes candidatures estan concretades en dues llistes: “Junts pel SI” i “CUP-Crida Constituent”. Tot i que, si més opcions es mostren explícitament favorables al SI, els donarem també el nostre suport. Perquè volem reforçar el caràcter plebiscitari del 27S i perquè volem que les llistes del SI tinguin la majoria al Parlament de Catalunya!

La manera com es concretarà aquest suport i com es coordinarà amb cadascuna de les llistes, es comunicarà el més aviat possible a les Assemblees Territorials.

Som plenament conscients que ens trobem davant d’una oportunitat històrica perquè Catalunya esdevingui un Estat plenament sobirà i amb capacitat per respondre a les necessitats i il·lusions de la seva ciutadania, i estem disposats a sumar tots els esforços necessaris per assolir-ho.

Endavant, ara és l'hora!

Salutacions,

Assemblea Nacional Catalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada