dissabte, 22 de novembre del 2014

El barri es mobilitza per aturar el turisme massiu el 29 de novembre

Per al dissabte 29 l’Associació de Veïns de la Sagrada Família i la Plataforma Recuperem el NIZA han convocat una manifestació ciutadana per a aturar el turisme massiu al nostre barri, a fi que l’ajuntament prengui les mesures adients que permetin una solució harmònica entre el turisme i el veïnat.


Es farà un recorregut que s’iniciarà a les 12 del migdia a la cruïlla d’Aragó-Marina i que anirà pels carrers més afectats per aquesta problemàtica i pel voltant del temple.

Comissió de Comunicació
ANC-SFxI


3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Ja teniu clar si la nostra assemblea territorial ha d'entrar en aquest joc?
    Jo tinc ben feta l'opinió que el Temple de la Sagrada Família "és la gallina dels ous d'or" de la ciutat de Barcelona –i per extensió, del ben pròxim Estat català–, i si als seus veïns no els agrada que el visitin tants turistes a diari, són ben lliures de traslladar la seva residència a qualsevol altre indret.
    Les obres de la Sagrada Família van començar mooooolt abans que s'hi instal·lés cap veí al seu voltant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La nostra territorial, com a a organització transversal i plural , forma part del teixit associatiu del barri des de l’any 2012, i entenem que fer difusió de les accions especifiques de determinades entitats, que així ens ho permeten, és contribuir a aquesta puralitat i a ajudar a difondre la seva activitat al barri.

      Certament el turisme és una activitat que genera beneficis, la majoria dels quals els recullen empreses de fora del barri, però els inconvenients i les molèsties els suporten els veïns. És per aquest motiu que pensem que són part interessada i per tant amb dret a ser escoltats, i com tot, l’harmonia d’interessos ha de presidir les decisions de qui pertoqui en favor del bé comú.

      Amb aquesta difusió no ens posicionem sobre el model turístic de BCN, que no és la nostra funció, però si que ens preocupa de quina manera afecta el petit comerç del nostre barri, per la substitució d’usos, la no priorització d’equipaments socials, que com organització també patim, i altres aspectes que formen part de la reivindicació en marxa.

      Comissió de Comunicació
      ANC-SFxI

      Elimina