dissabte, 29 de novembre del 2014

Què ve a fer Rajoy a Catalunya?

Rajoy vindrà aquest cap de setmana a Catalunya per a moltes altres coses que no pas fer un acte al seus militants desmoralitzats de Catalunya. El president espanyol ve a Catalunya perquè la intel·ligència de l'Estat --o una part d'aquesta-- li ha comunicat que l'operació Catalunya, endegada en contra del procés unionista és un rotund fracàs i un búmerang contra l'Estat, després del 9N i de la proposta del president Mas el 25N.

Rajoy ve a Catalunya, doncs, pels següents motius:

1.- Parlar amb el PP de Catalunya sobre què es fa en un futur a mig termini amb Alícia Sánchez Camacho i Enric Millo, les cares visibles del fracàs a Catalunya.

2.- Parlar i exigir rigor, feina i astúcia a Societat Civil Catalana, sobre la qual tantes esperances hi havia posat Rajoy. Aquesta, però, no aconsegueix més que ser una entitat testimonial a Catalunya.

3.- Esbrinar les següents coses: què ha passat perquè, inclòs Josep Antoni Duran i Lleida va anar a votar el 9N, i perquè la vicepresidenta d'Unió hagi organitzat la votació i avui tingui una querella junt amb la del president Mas. Quina és la correlació de forces a Unió?

4.- Saber per què el compte de Godó i el Grup Godó no han tallat definitivament amb el sobiranisme, i actualment fan la puta i la Ramoneta amb el mateix moviment. Més en concret: per què no s'elimina de La Vanguardia i de 8TV a Pilar Rahola i d'altres col·laboradors satèl·lit com Rafel Nadal? Per què es concedeixen grans entrevistes enprime time a Mas i Junqueras?

5.- Saber per què des del PP, el CAC i des del Parlament no es controla més TV3 i Catalunya Ràdio.

6.- Esbrinar quin impacte pot aconseguir l'empresari Lara amb la seva compra del 23% d'El Periódico.

7.- Saber per què les classes mitjanes i amplis sectors de la burgesia catalana no temen l'Estat ni el PP, i fins i tot el menystenen.

8.- Saber per què l'acció de Llanos de Luna no és més contundent... encara.

9.- Saber per què els telepredicadors del PP, investits de tertulians als mitjans catalans, dónen vots a l'independentisme.

Aquestes i altres qüestions són les que Rajoy vol fer a diferents personalitats del país. El president també vol preguntar pel seu home de confiança, Jorge Moragas, per saber si és realment l'home que pot fer de pont entre Rajoy i Catalunya.

Segons diferents fonts, Rajoy farà una trobada molt discreta amb poders fàctics catalans per rebre consells de com actuar. En aquesta reunió Rajoy portarà sota el braç un dossier en el quan la intel·ligència de l'Estat li aconsella una nova política intel·ligent i hàbil, i una nova perspectiva en les relacions i comunicacions amb el president de la Generalitat.

Rajoy ve molt carregat de feina i amb voracitat d'informar-se.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada