dijous, 6 de novembre del 2014

Quim Torra: "Carta a un voluntari d’Ara és l’hora, uns segons abans que agafis el telèfon"

"I quan ells et preguntin que què va ser allò de la gran ona groga, somriuràs. Perquè saps que l’ona groga eres tu"

Estimat amic,

Perdona que t’interrompi, sé que ets a punt d’agafar el telèfon, però deixa’m dir-te quatre coses.

Només volia escriure’t unes línies per agrair-te tot el que has estat fent, des que l’Assemblea i Òmnium van posar en marxa la campanya d’Ara és l’hora.

T’he vist ensobrant cartes, penjant cartells, distribuint fulletons, carregant taules i cadires, aixecant-te a les 6 del matí, anant a dormir a la matinada, trucant a totes hores, enviant emails compulsivament, venent tota classe de gadgets, vencent la teva por atàvica a parlar amb desconeguts i anant porta per porta fent possible la gigaenquesta, esborrant del calendari els caps de setmana. Però sobretot t’he vist alegre, inundat d’entusiasme i d’il·lusió, amarat d’idees per seguir pensant i somniant, treballant i esforçant-te per ajudar a tirar endavant, amb el que tu saps i pots fer, amb el temps que has pogut dedicar-li, la idea de fer realitat un país millor per tota la gent que estimes.

Moltes gràcies, pel teu treball, la teva entrega, la teva generositat i el teu esforç.

Els anys passaran i 2014 serà un record. Però quan algú vulgui entendre què redimonis es va proposar aquest país aleshores, haurà d’estudiar com tu i la resta de voluntaris vau tirar endavant la campanya que va permetre fer un nou gran salt de Catalunya cap a la independència.

Aleshores caldrà que es fixin com aquesta colla de gent robàveu temps al temps, a la vostra família i a vosaltres mateixos, per anar a qualsevol lloc i senzillament dir: “Què s’ha de fer?”.

I ara et demanen trucar. Agafar el telèfon i trucar. La Marató de trucades. Del 5 al 9 de novembre, una trucada un vot. Arribar a tothom. Dir-los que volem que participin en decidir el futur polític del país. I com si et tingués al davant, ja t’hi veig. Ja et veig assegut, aclarint-te la veu, i marcant els números dels teus amics i familiars. Sé que ja ets davant del telèfon, i ets a punt de fer-ho. I sé també que trucaràs a la centraleta de la Marató, al número 93 548 08 11, perquè també voldràs informar a gent que no coneixes (imagina’t!, tu trucant a gent que no coneixes, qui t’ho havia de dir) per explicar-los el que el nostre país es juga diumenge que ve.

Sí, els anys passaran i 2014 serà un record. En els llibres d’història s’explicarà com va arribar a Catalunya la gran ona groga. I tu ho llegiràs, potser a la teva parella o als teus fills –o néts-, qui sap. I quan ells et preguntin que què va ser allò de la gran ona groga, somriuràs. Perquè saps que l’ona groga eres tu.

Bona trucada. I moltes gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada