Immediatament després que el president Mas anunciés que la consulta no es faria, d'acord amb el decret de convocatòria que havia signat, van felicitar-se perquè havien aconseguit aturar l'aventura independentista. Creien que amb la suspensió del decret per part del Tribunal Constitucional n'hi havia prou per liquidar el moviment sobiranista. De vegades penso que, tot i viure a Catalunya, alguns no entenen res o no ho volen entendre. Com poden pretendre aturar als tribunals la voluntat de la majoria dels ciutadans i ciutadanes d'aquest país?
Ben aviat es van convèncer que s'havien equivocat i que la nova consulta es faria perquè la gent té ganes d'anar a votar, per això van intentar desqualificar-la, dient que era una consulta de fireta, que era una presa de pèl i que encara era més antidemocràtica que l'anterior.
Per últim, els partits polítics constitucionalistes, després de la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir de divendres passat, van adonar-se que el 9-N continua amb més força que abans, perquè els partits polítics democràtics i la societat civil estan decidits a fer que la jornada sigui un èxit, estan decidits a sortir al carrer i a votar.
Per això, alguns estan tan i tan nerviosos que han començat a fer declaracions forassenyades i perilloses, que poden tornar-se en contra d'aquests mateixos partits i enfonsar-los encara més dins del panorama polític català fins a esdevenir residuals. Han començat a trepitjar algunes línies vermelles que des de la societat catalana no estem disposats a consentir. En general els catalans som poc donats a les exageracions i a les sortides de to, no ens agraden de ningú i menys encara dels nostres representants polítics.
Ara és l'hora de mostrar a Europa les mancances democràtiques d'alguns partits polítics i del govern espanyol, un govern que s'atreveix a dir que votar no és democràtic. Ara és l'hora de dir a Europa que els catalans no som responsables de la poca qualitat democràtica de l'Estat espanyol, que nosaltres no hem de pagar les conseqüències de no pertànyer a un estat, com el Regne Unit, amb 800 anys de tradició democràtica.
Ara és l'hora de dir que volem tenir els mateixos drets que els ciutadans d'Escòcia, l'hora de dir que la Unió Europea no pot permetre que hi hagi ciutadans de primera i de segona dins de les seves fronteres. Ara és l'hora de demanar a la Unió Europea que es comprometi amb la democràcia i que demani als estats membres que afavoreixin les pràctiques democràtiques en lloc de prohibir-les.
Ara és l'hora de mantenir el cap fred i ser prudents en les declaracions, és l'hora de mantenir la calma i no contestar a cap provocació, l'hora de continuar el nostre camí amb determinació i fermesa. Ara és l'hora de tornar a demostrar que som majoria al carrer i a les urnes.
La votació del 9 de novembre ha de ser una altra jornada de mobilització exemplar, com ho han estat els passats onzes de setembre. Hem d'aconseguir que totes les persones que vulguin un canvi per millorar les nostres condicions de vida, per regenerar el nostre país ho expressin a les urnes; ens han donat l'oportunitat d'opinar sobre el futur polític de Catalunya, fem-ho.
L'èxit del 9-N és el camí més fàcil cap a la independència, serà el salt cap a la llibertat del nostre país, per això continuarem treballant amb tots els nostres recursos, energies i entusiasme per aconseguir un sí i sí inqüestionable. El món tornarà a estar pendent del que passi a Catalunya, tornar a ser un exemple només depèn de nosaltres.
Font: elPuntAvui
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada