dijous, 2 d’octubre del 2014

Carme Forcadell: "Guanyem la independència"

El Tribunal Constitucional, que ja ens va demostrar, amb la sentència en contra de l'Estatut de Miravet, que no ens respecta ni com a poble ni com a ciutadans, no frenarà ni la consulta ni la independència, perquè cap tribunal pot legislar en contra de la democràcia i de les llibertats dels pobles quan s'expressen majoritàriament a les urnes i als carrers.

Fem totes les passes legals necessàries, presentem tots els recursos que calgui i utilitzem tots els arguments legals de què disposem per fer avançar el procés i per aprofundir la democràcia, de la mateixa manera que l'Estat espanyol els utilitza en contra dels ciutadans de Catalunya i per aturar la democràcia. Sabent, però, que els conflictes polítics es resolen als parlaments i mitjançant les urnes i no als tribunals com pretén el govern espanyol. Però la millor resposta que podem donar al Tribunal Constitucional és incrementar i reforçar la nostra campanya, la campanya Ara és l'hora, iniciada, ahir, per Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana davant dels ajuntaments de Catalunya com a resposta a la suspensió de la convocatòria de la consulta. Una campanya de la societat civil que volem que sigui inclusiva, que sigui la de tots els demòcrates que defensen votar sí i sí.

La nostra és una campanya diferent, perquè també aquesta votació és diferent, una votació extremadament important, malgrat que sabem que no és vinculant i que no té valor jurídic, però sí un valor polític extraordinari. Podrem votar allò que tantes generacions de catalans haurien volgut votar i no van poder-ho fer. És una campanya massiva, festiva i alegre, feta pels ciutadans i per als ciutadans, feta per tots i per a tots. Volem escoltar els somnis, les il·lusions dels ciutadans perquè ens hem adonat de la nostra força, ens hem adonat que podem canviar les coses, que podem convertir les nostres il·lusions en realitats si ho fem junts i ho defensem amb fermesa.

No és una campanya tradicional com les que hem vist fins ara, sí que farem actes com els que estem acostumats a veure, però tenim d'altres projectes agosarats i diferents, com el País de Groc; es tracta de visualitzar el color groc a tot el territori, amb propostes divertides i atrevides però a la vegada respectuoses. Un altre projecte és explicar les nostres propostes als indecisos, a totes aquelles persones que encara no han decidit el seu vot. I una de les propostes més importants és escoltar els ciutadans, escoltarem de manera respectuosa i amable el que ens vulguin dir, si ens ho volen dir, no anem a convèncer ningú ni a donar la nostra opinió, anem a escoltar-los a ells, volem que ens contestin sis preguntes per construir entre tots la Catalunya del futur.

És veritat que és una manera diferent d'apropar-nos a la ciutadania, però si estem reclamant canvis en la vida política, si volem fer les coses de manera diferent, també hem d'utilitzar maneres diferents. Si volem incorporar els ciutadans a la política, si volem que participin més activament, també nosaltres ens hi hem d'apropar de manera diferent, perquè sentin que hi tenen coses a dir, perquè ells també formen part d'aquest futur que volem construir.

Demanem cent mil voluntaris per poder escoltar tothom i poder recollir opinions, pensaments i desitjos de tothom; els demanem que dediquin unes hores, un matí o una tarda de la seva vida per canviar el futur, entenem que no és demanar gaire pel repte colossal que ens hem marcat. És veritat que no estem acostumats a anar a les cases, però durant anys hem estat fent parades al carrer demanant signatures i parlant amb tothom per explicar-los les nostres propostes i el perquè de la independència.

Ara estem en el tram final d'aquesta campanya iniciada fa anys per la societat civil, ara ens cal assegurar el “sí-sí” el proper 9 de novembre. Necessitem els voluntaris per assegurar que la independència sigui l'única opció guanyadora. Hem arribat fins aquí gràcies a la unitat d'acció entre els ciutadans i les institucions catalanes, però sobretot gràcies a l'esforç de la ciutadania que ha demostrat incansablement la seva voluntat d'assolir la llibertat nacional i serà també amb aquest esforç que aconseguirem la independència.

Ara, per primera vegada en la història, treballem plegats i les nostres institucions estan actuant d'acord amb el moment històric que vivim, especialment els ajuntaments, el Parlament i el president ens han demostrat que estan conduint el procés amb fermesa i dignitat. Estem junts i caminem de costat, ells fan la seva feina, nosaltres la nostra, cadascú ha de fer la feina que li correspon i a nosaltres ens toca assegurar que a les urnes guanyarà la independència.

Font: elPuntAvui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada