dimecres, 15 de juliol del 2015

Vicent Partal: «Setanta-cinc dies per a treballar tots com bojos»

Finalment hi ha acord. Hi ha un acord global sobre com acomplir la fase següent del procés d'independència i, consegüentment, un acord sobre com acudir a les eleccions del 27 de setembre. És un èxit molt més que notable que cal agrair a la persistència de les associacions sobiranistes. I també a la generositat d'ERC, que va oferir la solució adoptada; a CDC, que va saber trencar la inèrcia amb l'oferta de Molins de Rei; i a la CUP, que ha sabut combinar les seues exigències ideològiques amb la presència honrada i lleial en el front comú.

Avui falten setanta-cinc dies exactes per a les eleccions. De manera que ja podem comprometre'ns tots plegats a fer el màxim esforç personal i col·lectiu possible perquè l'èxit siga absolut i indiscutible. Cal que el 27 de setembre la candidatura civil amb CDC i ERC obtinga la majoria suficient per a poder governar. I que, sumant-hi els vots i diputats de la CUP, puguem demostrar a Europa quina és la voluntat del nostre país.

Per això, l'èxit de la manifestació de l'Onze de Setembre a la Meridiana serà determinant. Tothom n'ha de ser conscient. I també que la Meridiana no l'omplirem si no venem tiquets i contractem autobusos, tants com van servir per a fer la Via i la V. Això és feina concreta que cal fer i que cal començar ara mateix, sense excuses.

I com això, tot. En aquests setanta-cinc dies, penseu-hi, és segur que hi ha un esforç més que podríeu fer cadascú de vosaltres en favor de la victòria. Feu-lo sense dubtar-ne ni un moment. Sense cap ambigüitat ni cap recança ni cap reserva. Perquè ara tots ens hem de buidar, literalment, en un esforç gegantesc per a consolidar aquest procés revolucionari que ens va menant, pas a pas, cap a la independència. Tenim la sort de ser protagonistes d'una epopeia històrica, d'un moment únic. Aprofitem-ho, que no ens perdonaríem mai de no haver-ho aconseguit quan ja ho teníem a les mans.

Font: VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada