Des del 9 de novembre del 2014, un nou partit va convertir-se en el líder polític de Catalunya. Mai ningú en aquest país no havia aconseguit gairebé 1,9 milions de vots en els darrers 30 anys. El resultat és excepcional, en un moment excepcional, aconseguit a pesar d'unes condicions excepcionals (excepcionalment miserables) i fa excepcionals les portes que obre.
El dia D que anunciava el president de la Generalitat va ser, certament, el dia D. "D” de desobediència, d de dignitat, d de decidir i d de democràcia. Amb aquest senzill programa, el partit del SíSí va aconseguir mobilitzar milers de ciutadans al voltant d'una altra idea ben simple: la independència de Catalunya. I, de passada, va liquidar la tercera via autonomista.
El salt del dia 8 al dia 9 és tan espectacular, que no només va suposar guanyar la semifinal sinó que va portar davant d'un autèntic punt de no retorn. La gran desconnexió. Ja no tornarem mai als quarts de final.
En aquests moments, avui que fa 5 anys que el poble de Catalunya col·lapsava els carrers de Barcelona en la primera enorme manifestació el dret a decidir, la del 10-J,hi ha consensos amplis en la unitat, la necessitat de fer un plebiscit que serveixi de referèndum, el dia de les elccions, 27-S, i un president que, juntament amb la resta de partits polítics sobiranistes i de la societat civil, lideren el procés.
Per què parlem d'eleccions quan el que volem fer és un referèndum d'autodeterminació? Aquest és el crit del poble i aquesta és la idea que rau en la declaració de sobirania de Catalunya aprovada en el Parlament de Catalunya.
Només d'agitar-se aquesta idea, l'unionisme ha començat a prendre posicions i a esverar-se. Sap que s'acosta la darrere batalla democràtica: el 27S, el referèndum.
Si en tot això tenim acord, com no el tindrem en la fórmula? Dit altrament, ens podem permetre un no acord?
Font: elSingular.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada