dimecres, 15 de juliol del 2015

CDC i ERC preveuen un període de sis mesos per aprovar el paquet legal necessari per la desconnexió

Els republicans asseguren que el 28-S es farà una declaració "nominal" d'independència

CDC i ERC tenen previst aprovar en un termini màxim de sis o vuit mesos –un cop arrencada la legislatura i sempre en cas de victòria sobiranista– el paquet legal necessari per dur a terme la desconnexió legal amb l'Estat, segons fonts de la negociació consultades per l'ARA. El pla consisteix en l'aprovació d'una llei de transitorietat jurídica que supliria el marc legal espanyol, tot i que l'ordenament legal espanyol seguiria vigent en tots els àmbits en què no hi hagués una llei catalana pròpia. Es tracta d'un dels punts clau de l'acord avalat ahir al vespre per les entitats del sobiranisme civil i per les direccions convergent i republicana. Segons ha informat ERC a través de la seva pàgina web, el dia 28 de setembre està prevista una declaració "nominal" d'independència.

En el mateix període de temps, segons les fonts consultades, es té en compte la creació de la hisenda pròpia, que és un dels punts fonamentals per assegurar la hipotètica creació d'un estat català. Els departaments de la Generalitat ja han fet arribar al comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, les necessitats de cada àmbit a l'hora d'afrontar la desconnexió legal de l'Estat.

En les setmanes prèvies a la negociació per la llista que formaran CDC, ERC i les entitats, els nacionalistes eren especialment insistents a l'hora de garantir davant la ciutadania la "viabilitat" del procés. "Cal resoldre dubtes concrets", apuntaven aquestes fonts.

Font: ara.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada