dimecres, 22 de juliol del 2015

Carme Forcadell: «Junts pel sí»

La candidatura Junts pel Sí va començar a caminar, abans-d'ahir, al Museu d'Història de Catalunya. És una candidatura per sumar diferents sensibilitats independentistes i adreçada especialment a totes les persones que van anar a votar el passat 9 de novembre, absolutament a totes, perquè amb el seu vot van demostrar que estan disposades a desobeir l'Estat i la legalitat vigent per defensar la democràcia i el dret a decidir. Van demostrar que la voluntat popular i els valors democràtics, expressats a les urnes, estan per sobre d'una sentència de 12 jutges d'un tribunal extremadament polititzat i deslegitimat. Van demostrar que la legalitat s'ha de canviar quan la societat canvia per tal d'adaptar-la a la voluntat de la majoria, expressada democràticament, en lloc d'impedir el canvi i l'avenç de la història per mantenir l'statu quo.

Els que van anar a votar el 9-N són demòcrates per sobre de qualsevol altra consideració, per això hi van anar malgrat que el govern espanyol i el Tribunal Constitucional varen dir que la Constitució no ho permetia. El govern espanyol ens va amenaçar amb la legalitat i nosaltres vam respondre amb les urnes, perquè sabem que, si ningú no hagués posat mai la democràcia per sobre de la legalitat, les dones no votaríem i els negres i els blancs no compartirien transports públics. De vegades, però, en grans moments de la història la força de la gent fa avançar els pobles i per fer-ho cal desobeir la legalitat, com vam fer 2.345.000 catalans i catalanes el passat 9-N.

La candidatura Junts pel sí s'adreça a totes aquestes persones amb voluntat de canvi, als que volen avançar en l'aprofundiment democràtic i en les llibertats, als que volen canviar el país i no maquillar-lo, als que creuen que ha arribat l'hora de la gent, als que no volen perdre el tren de la història, als que volen aprofitar l'oportunitat que ens dóna la independència de Catalunya per construir una república que ens representi a tots, als que volen decidir-ho tot, també si volem construir o no un nou estat, als que volen que tots els ciutadans tinguem els mateixos drets i deures, als que volen participar en la redacció d'una nova constitució que no freni ni posi traves a cap dret civil, als que volen que els tribunals estiguin al servei dels ciutadans i no dels governs, als que volen una república on tots els ciutadans siguem iguals, als que volen un govern eficient que no malversi diners de tots construint aeroports fantasmes per malvendre'ls al cap de pocs anys.

D'aquí al 27 de setembre hem de demostrar que l'únic canvi real i viable és la independència de Catalunya perquè és l'únic canvi que no controlen ni controlaran les elits econòmiques i mediàtiques, és l'únic canvi que només depèn de la voluntat de la majoria, tots els altres projectes tenen el suport de la casta extractiva i dels lobbieseconòmics i mediàtics de l'Estat. Les eleccions de 27-S són l'instrument per canviar el sistema, són l'eina per poder votar allò que l'Estat no ens permet, són l'eina necessària per poder fer els canvis socials que aquest país necessita. La candidatura Junts pel Sí explicarem quins seran aquests canvis i com els farem, sabem que necessitem administrar els nostres recursos per millorar la vida de les persones i que no ho podrem fer mentre l'Estat continuï recaptant els nostres impostos.

La candidatura Junts pel sí posa el futur de Catalunya en mans dels ciutadans de Catalunya, mentre els altres projectes posen el futur de Catalunya ens mans dels partits polítics espanyols, ens estan dient que la solució és Espanya, que l'Estat espanyol ens cedirà les eines i els recursos que ens ha negat durant més de 300 anys, 37 dels quals de democràcia constitucional. Els altres projectes posen el nostre futur en mans d'un Estat que ha estat incapaç de canviar la Constitució perquè poguéssim votar i volen que, ara, ens creguem que la reformaran quan han jurat i rejurat que no es toca? Tornaran a demanar a l'Estat una reforma fiscal? Tornaran a demanar a l'Estat que ens deixi decidir el nostre futur? Que ens deixi votar? Ho tornaran a demanar als mateixos partits polítics espanyols que ens han dit sempre que no? Tornarem a l'autonomisme de fa 40 anys?

És un error històric dels partits catalans jugar a favor de l'Estat espanyol en lloc de jugar a favor dels ciutadans de Catalunya, perquè a molts i moltes encara ens ressona allò de: “Apoyaré el estatuto que salga del Parlamento de Catalunya”, ens ho vam creure i vam patir-ne les conseqüències, però la història també serveix per no repetir errors. No ho farem


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada