divendres, 31 de juliol del 2015

Vicent Partal: «Tindrem un parlament de luxe»

La CUP va presentar ahir les seues llistes per a les eleccions al Parlament de Catalunya. Són un autèntic luxe, amb tot de noms de gent compromesa, intel·ligent, honrada, imaginativa, combatent… Serà fantàstic de veure a l’hemicicle Antonio Baños, Benet Salellas, Gabriela Serra o Julià de Jodar, només per a dir alguns noms d’homes i dones que fa anys que ressalten per la seua feina en favor de la gent i del país i que ara han fet el pas de demanar el vot.

Els diputats de la CUP, que espere que siguen com més millor, tindran un paper clau i determinant al pròxim parlament. Tant si Junts pel Sí assoleix la majoria absoluta com si cal que les dues candidatures independentistes facen pinya per assolir-la. La tria que han fet els militants anticapitalistes, en conseqüència, dóna totes les garanties que, sense renunciar a res, sabran estar a l’altura d’allò que el moment històric reclama.

La il·lusió que susciten tant l’una llista com l’altra és sens dubte el millor indici que la ‘revolució de les corbates i les samarretes’ ja s’ha començat a fer realitat. A l’octubre tindrem un parlament amb Romeva, Baños, Mas, Llach, Salellas, Forcadell, Bel, Junqueras, De Jòdar, Casals, Puigdemont, Comín, Civit, Castellà… Només de fer la llista ja impressiona. Serà un parlament excepcional, únic i històric, d’un nivell intel·lectual i polític impressionant. Un parlament que parlarà per ell sol de l’excepcionalitat del moment en què som i que tindrà a les mans el destí de Catalunya, però no el destí dels pròxims anys, sinó el destí per a sempre.

Ells, els de Junts pel Sí i els de la CUP, han fet la seua part de la feina posant-nos a l’abast dues paperetes magnífiques, gairebé immillorables. Gràcies i enhorabona a tots dos. Però, dit això, nosaltres no hauríem de passar per alt que tenim feina, una gran feina a fer: hem de treballar molt per aconseguir el màxim nombre de vots i catapultar-los al Parlament de Catalunya.

Aquesta vegada, en aquestes eleccions, el nostre compromís personal és més important que mai i no s’hi val a defugir-lo. Hem de treballar sense defallir i hem de convèncer tanta gent com puguem, perquè efectivament aquesta vegada anem a totes. Ells, els candidats que ens representaran al parlament i a nosaltres, tots junts, aquesta vegada podem obrir de bat a bat, en poques setmanes, la porta de la república, la porta de la llibertat, la porta de la independència. I jo, simplement, no sé imaginar-me cap envit més fabulós ara, ni cap privilegi més gran per a la meua vida.

Font; VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada