diumenge, 6 de juliol del 2014

Muriel Casals: "Units cap al 9-N"

A Òmnium Cultural som conscients de viure uns moments crucials per a la història del nostre país. Tots nosaltres sabem que el 9 de novembre tenim una cita amb la història. Ens hi juguem molt, en la consulta que aviat convocarà el president de la Generalitat.

Som molts els qui sentim amb una barreja d'orgull i responsabilitat que el nostre país ens necessita i que els nostres conciutadans esperen molt de nosaltres. Pel que fa a Òmnium Cultural, tenim la satisfacció de constatar que n'esperen molt perquè no els hem defraudat mai; perquè podem mostrar 53 anys de superació i d'activitat al servei de la nostra llengua, la cultura i el país.

El nostre comportament present és el que correspon a una entitat prudent i conscient que li quedarà molta feina a fer en el futur. Els que avui som responsables del funcionament d'Òmnium no podem malmetre un instrument que ha jugat i seguirà jugant un paper important per assegurar la cohesió social, que és premissa de la cohesió nacional.

Volem insistir també en la nostra capacitat de treballar amb altres associacions. El que anem a fer no pot fer-se amb èxit, si no sumem els esforços i la capacitat de les diferents entitats de la societat civil amb qui compartim l'objectiu de la independència. Remarquem el paper destacat de l'Assemblea, l'ANC, però també de les entitats que van participar al projecte El Clauer, sense oblidar el paper de la coordinadora SomEscola o els amics de Súmate.

Sabem que difícilment podem viure com a catalans si continuem dins del context polític espanyol i compartim l'esperança de construir un país millor que tindrà, finalment, unes relacions pacífiques, fraternals i constructives amb els veïns espanyols, amb qui ens uneixen llaços de tota mena: familiars, comercials, culturals.

Ara el nostre objectiu és votar el dia 9 de novembre. I com a preparació, aconseguir que la participació a la mobilització de l'11 de Setembre tingui l'esclat que demana l'any 2014. Amb l'acció castellera Catalans want to vote hem mostrat que som un poble que fa pinya per fer possible el que semblava impossible. Per damunt de les legítimes discrepàncies ideològiques estem units en l'objectiu del pas democràtic cap a la llibertat nacional.

Un pas que només es pot fer amb l'actuació conjunta dels nostres representants legítims, amb la majoria del Parlament. I amb el govern, el nostre responsable polític màxim, que sap que ens té al costat en el camí que s'ha traçat, a que s'ha compromès. Vivim un moment polític extraordinari. Que demana comportaments també extraordinaris i la màxima lleialtat institucional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada