dimecres, 23 de juliol del 2014

Muriel Casals: "L'hora de guanyar el futur"

D'aquí menys de 4 mesos els catalans serem cridats a votar. Anar a les urnes és sempre important i ho fem amb molt respecte, però el 9N serà una votació especial, transcendent. Serem preguntats sobre quina relació volem que Catalunya estableixi amb Espanya. És a dir, expressarem quina volem que sigui la nostra situació al mapa polític internacional. Ara tenim l'oportunitat de decidir si en els futurs mapes hi haurà un color més, el color català.

Situar-nos dins d'Europa amb el nostre propi estat és la culminació de l'esperança de generacions de catalans que de manera tenaç, sense defallir en els moments més durs, han treballat amb l'objectiu de la sobirania. Hem dit i hem repetit que som una nació; durant molt temps ens definíem com una nació sense estat. Ara volem ser un país normal i, com els altres països, volem ser una nació amb les seves estructures d'estat. Amb eines per decidir sobre el seu present i el seu futur. Volem un estat perquè és l'instrument necessari per fer política en el sentit més ampli i més noble de la paraula. Volem que el nostre govern pugui aplicar les polítiques que asseguraran una societat més justa, més equitativa, més dinàmica. Volem viure en un país on els diners públics s'apliquin amb el doble criteri de la racionalitat econòmica i la justícia social.

Som una població en un estat de tensió positiva, i això enforteix la democràcia. Som molts els qui ara mateix dediquem el nostre temps lliure a aconseguir avançar amb intel·ligència i amb voluntat, perquè el resultat de la consulta del 9N expressi el compromís dels ciutadans amb el país. Un país que construirem junts els qui haurem votat opcions diferents.

Per tot això, Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana impulsem la campanya unitària de la societat civil Ara és l'hora. Per garantir que la consulta es farà el 9N i que el sí serà àmpliament majoritari. Amb la implicació de moltes altres entitats amb les quals ja fa temps que fem feina junts i d'altres que es van sumant al procés. Amb un primer moment crucial en el seu desenvolupament: la Via Catalana 2014, la V, que farem el proper Onze de Setembre. Amb una manifestació extraordinàriament massiva, una altra diada en què ens direm a nosaltres mateixos i al món que volem ser un país lliure i que ho volem aviat.

Som molts els que ho volem. I sortosament, també són molts els que ens observen. El nostre cas interessa als nostres veïns europeus, que saben que la llibertat d'un poble està lligada a la llibertat de tots els altres. Un país no pot sentir-se lliure si n'oprimeix un altre, i en democràcia no es pot imposar a ningú quina és la seva nacionalitat. Per això, estem convençuts que el nostre moviment s'inclou en la construcció d'una Europa millor en què espanyols i catalans viuran lliurement la seva relació cordial.

Per al 9N queden poc més de 100 dies, així que Ara és l'hora que tots hi posem el nostre granet de sorra; tots som necessaris i el repte s'ho val. Les fórmules de participació són variades i s'adapten a les possibilitats de cadascú. D'aportar temps i fer-se voluntari, perquè volem ser-ne 100.000, o de fer un donatiu, perquè la campanya només es finança amb les aportacions privades dels seus col·laboradors i la venda de marxandatge.

Tenim el futur a les nostres mans i compartir aquesta gran aventura ens omple d'il·lusió. Tots els qui estem convençuts som un element de campanya i hem d'encomanar el nostre optimisme als qui dubten. Explicar el nostre projecte de futur als qui no el comparteixen, amb arguments i assegurant-los el més estricte respecte.

Ara és l'hora de la unitat i de la generositat. De treballar intensament però amb el màxim rigor. Ara és l'hora de la gent, de ser valents. Ara és l'hora de la democràcia, de votar i de guanyar. Ara és l'hora de fer realitat un somni.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada