dimecres, 9 de juliol del 2014

Barcelona se suma al Dret a Decidir

L'ajuntament de la capital catalana s'afegeix al pacte nacional per donar suport al 9-N

L'Ajuntament de Barcelona s'ha sumat avui al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, en un acte que ha reunit institucions i entitats veïnals i socials. "Volem un gran moviment cívic de la societat catalana", ha afirmat el president del Pacte, Joan Rigol, en un acte que s'ha celebrat aquest migdia a l'Ateneu Barcelonès, i que ha encapçalat el seu president, Jordi Casassas.

En la seva intervenció, Rigol, expresident del Parlament de Catalunya, ha reiterat la importància de la relació entre la dinàmica política i les associacions i la societat civil de la ciutat de cara a la data de la consulta del 9 de novembre. El moviment ha de pivotar sobre "el civisme, la voluntat constructova i el diàleg", segons Rigol.

Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ha afegit que la ciutat vol exercir "de capital de Catalunya" i que per aquest motiu estarà al costat dels altres municipis a l'hora de reivindicar el dret a decidir "com a gran expressió democràtica".

La Taula de Barcelona pel Dret a Decidir la completen l'ANC, Òmnium, el Consell de la Joventut de Barcelona, el Consell d'Associacions de Barcelona, l'Ateneu Barcelonès, Ens de l'Associacionisme Cultural, el Moviment Laic i Progressista, i la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes. És el nucli inicial i s'obrirà a més incorporacions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada