dimecres, 11 de maig del 2016

El Mercadona es construirà a l'antic cinema Niza. Mobilització el dissabte 14 de maig

Al juny del 2014 es crea la Plataforma Recuperem el Niza per a donar resposta a l’operació especulativa de Cel Urbà, immobiliària que ha comprat el solar, per a construir un supermercat Mercadona a l’antic cinema Niza.

Durant aquest temps s’han dut a terme diferents accions, activitats i un procés participatiu que han evidenciat que el cinema Niza no pot ser víctima d’aquest procés especulatiu i que ha d’esdevenir un espai del i pel barri.

S’ha lluitat perquè l’Ajuntament paralitzi aquesta obra, ja que respon als interessos del mercat financer i no dels veïns i les veïnes Amb l’entrada del nou equip de govern de Barcelona en Comú, s’obre una petita esperança de recuperar l’espai i per aquest motiu s’estableix un treball amb ells.

A dia 27 d’abril, davant la presentació d’una alternativa, des de Districte, per al barri es referma la via lliure per a que el projecte de Mercadona tiri endavant.

Davant d’aquesta situació considerem que:

– NO VOLEM EL MERCADONA al Niza sota cap circumstància. El Niza ha sigut, és i serà una part de la memòria del barri, de les veïnes, de les lluites i per tant volem que sigui un ESPAI DE BÉ COMÚ PER AL BARRI.

-Així mateix, volem deixar clar el nostre suport al comerç de barri, de proximitat, del mercat, front al model de les grans superfícies que l’ofeguen econòmicament fins a la desaparició. Volem un barri viu, i per viure-hi, construir-lo entre tots i totes, i pensat pels seus veïns i veïnes.

– Defensarem sempre un projecte lliure d’interessos especulatius. La necessitat d’un equipament al barri és latent i visible però en cap cas aquesta necessitat pot esdevenir una moneda de canvi per a l’especulació immobiliària.

NO DEIXAREM QUE PETITES VICTÒRIES PER AL BARRI ENS FACIN PERDRE LA NOSTRA CAPACITAT CRÍTICA

Aquest manifest no recull ni de bon tros tota la problemàtica actual que viu el Barri de la Sagrada Família, però avui ens plantem per dir que:

EN CAP CAS PERMETREM EL MERCADONA A L’ANTIC CINEMA NIZA

Barcelona 5 de maig de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada