dimarts, 17 de maig del 2016

Germà Capdevila: «Catalans i espanyols, junts»

És cert, no cal donar-hi més voltes. La repetició de les eleccions espanyoles fa una mandra monumental. No s'hi pot fer res, cal entomar una nova campanya amb estoïcisme i pregar que els dies passin ràpidament. Per més que han volgut fer veure que volien reduir despeses, la realitat és que tornarem a veure espots i actes i mailings i entrevistes i debats.

Si mirem el got mig ple, però, cal admetre que aquestes eleccions seran millor en alguns aspectes. D'entrada, Catalunya hi farà front amb un govern estable i en marxa, cosa que no succeïa el 20-D, quan tothom des d'Espanya se'n rifava de nosaltres, per no ser capaços de investir un president.

També sabem que la línia vermella per formar govern a Espanya passa per no cedir ni un mil·límitre davant les aspiracions catalanes. Ja ho sabíem del PP i Ciudadanos. Ara també ho sabem del PSOE. També sabem que no és possible un referèndum acordat ni tan sols amb una majoria absoluta de Podemos, perquè el Tribunal Constitucional ho impediria.

Un altre aspecte positiu és que el líder del PSOE admet finalment i en públic que Catalunya i Espanya són dues entitats diferents. En el seu primer míting de campanya, va declarar que "Catalans i espanyols fan grans coses junts". Va repetir la fórmula molts cops: "Catalans i espanyols". No va dir "els catalans i la resta d'espanyols". És a dir que sap perfectament que els catalans no són espanyols.

Els catalans i els espanyols hem fet i farem grans coses junts, Pedro. No en tinc cap dubte. Hi ha una condició prèvia, però. Que les fem de tu a tu, d'igual a igual, com bons veïns que serem d'aquí a un any i mig. Gràcies per entendre-ho, Pedro.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada