dilluns, 30 de maig del 2016

Germà Capdevila: «Histèria pressupostària»

«Estem aquí per fer la independència, que és el projecte col·lectiu més important que ha emprès aquest país en molt de temps. Tota la resta és accessòria fins aconseguir-la»

Per una banda, hi ha tots aquells que no volen que siguem independents, i aprofiten qualsevol excusa per intentar desmuntar la majoria parlamentària per l'Estat propi. La pujada d'impostos, els aldarulls de Gràcia, les negociacions pel pressupost, el tall de cabells del President, tot és evidència científica del trencament imminent, l'avançament electoral i l'enterrament definitiu del projecte independentista.

D'altra banda, hi ha els independentistes de bona fe que voldrien que les coses anessin una mica més ràpides, més netes i més directes. Que dins de les files sobiranistes tothom es posés d'acord en tot i anéssim per feina sense entrebancs. Les dinàmiques normals de qualsevol govern sense majoria absoluta amb acords parlamentaris externs –sumades a l'heterogeneïtat intrínseca a Junts pel Sí– provoquen nerviosisme i fatiga als més motivats, la qual cosa és comprensible perquè fa ja uns quants anys que mantenen la tensió.

Tanmateix, convé no perdre la calma ni perdre de vista que l'objectiu principal és només un: la independència. Fins que no sigui una realitat, tota la resta és accessòria. És evident que és molt millor que el govern funcioni amb un pressupost aprovat que no pas amb un pròrroga del de l'any passat, però no cal perdre el cap pel que ha de ser l'últim pressupost autonòmic. Ja ens discutirem a fons pel primer pressupost de la República, quan podrem disposar de tots els diners.

Font: NacioDigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada