dissabte, 7 de maig del 2016

Lluís Llach: «El procés segueix el curs previst»

Ahir al vespre vaig assistir a una conversa informal amb el Lluís Llach i vam sortir tots amb les piles a tope. Potser això és poc.

Ens va explicar que la Presidència del Parlament, els diputats independentistes (JxSí) i CUP, el Govern i sobretot el President estan hipermotivats i encaminats tant sí com no cap a l'assoliment de la independència en el període estipulat (els famosos 18 mesos, ara ja 14).

També va dir que "hi ha molt soroll mediàtic però que la maquinària va fent sense aturador. Que si el poble no afluixa, ja està fet. Mentre les paperetes donin suport al procés, ningú el tombarà. Tot està a les nostres mans. Els polítics segueixen endavant perquè el poble ho està demanant des de fa temps. "El procés segueix el curs previst".

Llach emfasitza: "Aquesta és la nova política de debò. Un procés impecable, popular i democràtic, únic a Europa."

Pel què fa al full de ruta i al Procés Constituent, que ell presideix, Llach va dir que "formalment fa poc que s'hi han posat però que s'està treballant fort en les eines perquè la ciutadania hi pugui participar" i afegeix que "les aportacions seran el més vinculants possible. Previsiblement a partir del setembre es començarà el treball al carrer i serà un procés no molt llarg per no cansar la gent. A partir d'aleshores hi haurà el període de conclusions, dissolució del Parlament, eleccions al nou Parlament constituent, redacció ràpida de la Constitució a partir del treball fet previament, Referèdum de la Constitució i declaració d'independència".

Aquest està essent un procés pulcre i democràtic i en cap cas està prevista la DUI. No obstant això, els nostres representants polítics ja preveuen que hi poden haver determinats moviments de l'Estat Espanyol que voldran obstaculitzar el procés.

Pel què fa a l'estat d'ànim i a la confiança de la població en general Llach posa el dit a la nafra: "Som un poble amb l'autoestima força baixa i que creu poc en les seves possibilitats". Segurament fruit de la història de dominació a què hem estat sotmesos per part del poder de l'Estat. Fins ara no hem tingut eines per contrarestar-lo, però en una situació de democràcia, l'Estat espanyol s'ha quedat sense recursos per aturar el procés.

Heus aquí la injecció de moral, autoestima i confiança en el procés que ens dóna Lluís Llach. Com diu ell mateix en una de les seves cançons: Que tinguem sort!

Josep Sindreu
HGxI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada