dimarts, 3 de maig del 2016

La victòria de Més Assemblea

Ahir dissabte Més Assemblea, el moviment de les bases territorials de l’Assemblea Nacional Catalana, va culminar una treballadíssima victòria, que havia estat perseguint des del mes de gener. Per entendre què significa i quin abast té, resseguiré aquests mesos des del punt de vista de l’assemblea territorial Sants-Montjuïc per la Independència.

Tot va començar a l’assemblea mensual del 14 de gener, que vam convertir en una assemblea independentista conjunta, amb les agrupacions locals de Convergència, Esquerra, la CUP, Òmnium, amb Súmate, amb el Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i amb l’Assemblea. Sala d’actes plena, molt bona sintonia entre tots els participants, ambient eufòric per l’acord obtingut el 9 de gener, i una exigència dels assistents: fer-ho bé i estar a punt per al moment de la ruptura.

La campanya Més Assemblea ja apareix a l’ordre del dia de l’assemblea mensual del 5 de febrer. I el mandat és rotund:
  • Impulseu els canvis necessaris en l’elecció i el funcionament del Secretariat Nacional per enfortir l’Assemblea Nacional Catalana i preservar-ne la plena llibertat de criteri i d’acció davant de pressions partidistes o sectorials
  • Feu una campanya positiva, busqueu el màxim consens
  • No us conformeu a fer la campanya: l’objectiu és impulsar els canvis i això implica guanyar les votacions de l’assemblea general ordinària –utilitzeu els mitjans necessaris, obriu un web que faci de nucli de la campanya.

Les reunions amb assemblees territorials d’arreu van ser contínues des del febrer i fins a l’abril, fins just abans de l’assemblea de Manresa, el 17 d’abril. Hi va haver unaformidable feina de Natàlia Esteve, Carme Ferrer, Cristina Gispert, Albert Jaime, Jordi Salvat i Xavier Vidal, i vam rebre grans suports del mateix Secretariat Nacional, al costat de la incomprensió d’altres dels seus membres, que van veure Més Assemblea com un atac.

A Manresa vam votar i vam guanyar. Els mitjans de comunicació en van fer la seva interpretació. A Sants-Montjuïc per la Independència ens va semblar més exacta la nostra, d’ interpretació, deliberadament ultralocal. Aquest dissabte, finalment, el Secretariat Nacional va donar la raó a Més Assemblea en les seves al·legacions per preservar el sentit del vot de l’assemblea de Manresa, impedint la presentació de grups o equips en les properes eleccions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada