dimecres, 22 d’abril del 2015

Resultats de la gigaenquesta

La Gigaenquesta va mobilitzar més de 30.000 voluntaris. Es van visitar més d’1 milió de cases de gairebé tots els municipis de Catalunya – és a dir, més d’una tercera part de totes les llars catalanes. I, tot això, només entre el 4 d’octubre i el 7 de novembre de 2014. És a dir, en poc més d’un mes. De totes aquestes visites n’hem extret més de 250.000 enquestes, 15.000 de les quals rebudes per correu postal. Hem processat els resultats de 85.342 enquestes, que són les d’aquelles persones que, més enllà de respondre l’enquesta, ens han facilitat l’ús i divulgació de les seves dades. Ens trobem, doncs, davant d’un projecte colossal, que ha requerit mesos de feina per sistematitzar els resultats.
És cert que no es van poder completar totes les enquestes previstes. Entre d’altres motius per manca de temps i pels imprevistos polítics que es van produir durant la campanya -suspensió de la Llei i Decret de consultes, reconversió de la consulta en un procés participatiu i dubtes sobre la seva efectiva celebració. Tot i això, la valoració general és molt positiva. I més encara si es té en compte que era la primera vegada que es feia una acció d’aquestes característiques al nostre país. De fet, els resultats obtinguts – tot i els condicionants indicats- són equiparables als que s’obtenen en altres països amb llarga tradició en el porta a porta com els Estats Units o Escòcia.

País cohesionat

L’enquesta preguntava sobre els temes que diferents estudis consideren que preocupen la població en relació al moment polític que es viu a Catalunya. Algunes de les conclusions que se n’extreuen són: la importància de preservar i enfortir l’Estat del Benestar, ampliar els mecanismes de transparència sobre la gestió de recursos públics per part dels diferents governs, i assegurar les relacions comercials amb els altres països europeus. També es constata que a Catalunya no es viu cap conflicte lingüístic.

Continuem treballant! Valoracions i agraïments

Valorem molt positivament l’abast d’aquesta campanya. Hem generat més de 250.000 converses entre persones desconegudes en molt poques setmanes i hem demostrat que el procés en el qual estem immersos no genera cap mena de fractura social.

Finalment, des d’Ara és l’Hora agraïm la implicació de desenes de milers de voluntaris, així com també a totes aquelles persones que ens heu dedicat 3 minuts quan us hem vingut a picar a casa vostra. Els resultats ens donen una sèrie de tendències que ens aniran molt bé per seguir treballant en la construcció del nou país, especialment de cara els propers mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada