dilluns, 20 d’abril del 2015

Forcadell: «Demostrarem que estem molt desinflats: omplirem l'Anella Olímpica»

L'ANC, Òmnium i l'AMI presenten l'acte de divendres, convençuts que "hi anirà tothom"

La campanya unitària Ara és l'Hora ha presentat avui de manera oficial l'acte del 24 d'abril al Palau Sant Jordi. En una roda de premsa celebrada a la seu de l'ANC, la presidenta d'aquesta entitat, Carme Forcadell, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals i el president de l'AMI, Josep Maria d'Abadal, han tret pit un cop l'organització s'ha assegurat omplir el Palau Sant Jordi.

Forcadell ha manifestat, de manera sarcàstica, que "volem demostrar el desinfalts que estem, volem demostrar a l'Estat que estem molt desinflats, i ho farem omplint l'Anella Olímpica. La independència és l'eina per aconseguir la República Catalana".

Els 4 eixos

L'acte de divendres començarà a les 20:00 al Palau Sant Jordi i constarà de 4 eixos. En primer lloc el protagonisme l'agafarà la força municipal, amb un discurs de Vila d'Abadal i la construcció d'un mosaic gegant. Tot seguit es farà una representació teatral de la mobilització fins el 27-S.

En tercer lloc Marina Llansana (Òmnium) i Ferran Civit (ANC) conversaran sobre què passarà després de les eleccions plebiscitàries, amb vídeo inclòs. Finalment arribarà l'eix de "la independència, l'instrument", amb diàlegs de Montserrat Carulla i Aleix Peña, i l'emssió del vídeo D'on venim i cap a on anem.

La cloenda la faran Casals i Forcadell, i l'acte el conduirà Quim Masferrer al Palau Sant Jordi i Eloi Vila des de l'Anella Olímpica. A més, hi haurà actuacions de Verdcel, la Companyia Elèctrica Dharma, Pepet i Marieta i Ebri Knight, que tancaran l'acte a les 21:40.

"No serà fàcil"

Al seu torn, Casals ha dit que la transició des de pertànyer a l'Estat fins a crear l'Estat català "no serà fàcil". "Però sabem com fer-ho perquè fa molt temps que hi pensem i hi treballem. És un repte que assolim i afrontem. Volem un Estat nou", ha reiterat Casals.

Josep Sabaté, coordinador de la comissió de la campanya, ha afegit que "hi ha moltíssima gent inscrita" i les previsions són molt bones. "Ara dir una xifra és aventurat", ha remarcat.

Impugnació de Pi Sunyer

Sobre la impugnació del govern espanyol del nomenament del comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, Forcadell ha estat rotunda: "És normal. Ho impugnaran tot. En la línia, cap sorpresa". Sobre aquesta notícia, avançada diumenge per elSingular, Casals ha mantingut el mateix to: "El govern de Madrid no sorprèn, sempre va en la mateixa línia. No els fa cap favor a ells, tampoc".

Tot seguit Forcadell ha anat una mica més enllà i ha afegit que "cada vegada demostrem que estem més desconnectats del govern espanyol. Ens van prohibir el 9-N, i vam votar i vam guanyar. Les ambaixades també continuen. Ara això. Cada vegada ens ho estan opsant més fàcil i estem fent més actes de desobediència".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada