dissabte, 25 d’abril del 2015

El 24A ha estat el tret de sortida a la precampanya del Sí

Qui ha dit que l’independentisme estava desinflat? Qui ha dit que l’unionisme havia fet la feina? Qui ha destapat l’ampolla de vi escumós mesetari?L’acte d’Ara és l’Hora ha aconseguit, de ben segur, l’objectiu que buscava: reactivar la gent per aquest mig any de cicle electoral que ens ve a sobre. El Palau Sant Jordi de Barcelona ple i milers de persones a l’esplanada de l’anella olímpica han estat la millor mostra de força per callar boques.L’Estat ja torna a notar la pitjor de les sensacions: aquella suor fredaque ja va experimentar durant tota la tardor passada.

Emocionant, dinàmic, plural, multitudinari... És difícil descriure l’acte de les entitats sobiranistes en una sola paraula. Tanmateix, es podria descriure com ‘èxit en majúscules’ i com a ‘objectiu complet’. En el comiat de Carme Forcadell en un gran acte de la societat civil com a presidenta de l’ANC -i també comiat de Vila d'Abadal al capdavant de l'AMI-, s’han sentit veus d’actors, periodistes, juristes, polítics, cantants i sobretot, d’alcaldables per les municipals que se celebraran en trenta dies. Tot, per fer calar un missatge: “Alcaldables: vosaltres sereu els primers escollits per proclamar l’estat independent, haureu de prendre decisions difícils”. Ho ha dit Muriel Casals, mentre que Forcadell ha demanat a tots els que siguin escollits com a càrrecs electes que s’impliquin pel 27S. Vila d'Abadal ha pronunciat una de les frases de la nit: "Els catalans no podran parar de votar amb caràcter plebiscitari fins que arribem a la independència".

L’acte ha viscut força instants emocionants, com el moment en què el públic ha fet elmosaic que ha convertit el Palau Sant Jordi en una senyera gegantina. També ha deixat els assistents amb la pell de gallina la menció del presentador de l’acte, Quim Masferrer, als que ja no hi són, destacant Moisès Broggi, Xirinacs, Heribert Barrera o Martí Gasull. Força destacable ha estat, també, el moment en què han parlat alguns alcaldables de molts partits, sobretot una d’ICV-EUiA, que s’ha emportat una ovació especial.

Satisfet i amb la sang bullint, el públic ha abandonat el Palau Sant Jordi amb unes sensacions probablement molt diferents a les d’abans de l’acte. Més d’un haurà obert els ulls i haurà vist que les queixes de sofà a la classe política tampoc ens duran enlloc. Aquest divendres hem presenciat el tret de sortida de la precampanya del Sí pel 24 de maig i pel 27 de setembre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada