divendres, 17 d’abril del 2015

Galícia perdria fins a 1.100 milions anuals si Catalunya s'independitzés

Un estudi realitzat pel director del "Davos gallec" dóna per bones les xifres de l'espoli fiscal: 15.000 milions d'euros surten cada any de Catalunya i no hi tornen

Galícia deixaria d'ingressar cada any fins a 1.100 milions d'euros si l'Estat català acabés sent una realitat. Així de clar ho tenen el professor de la Universitat de Santiago de Compostela Xoaquín Fernández Leiceaga i el de la de Vigo Santiago Lago, director del Foro Económico de Galicia, altrament conegut com "el Davos gallec". El cost de la independència de Catalunya treuria, en el pitjor dels casos, fins a 15.000 milions d'euros a les arques de l'Estat, 1.100 dels quals van a parar a Galícia.

Leiceaga va apuntar també que, "en el millor dels casos", el cost per a tot Espanya si els catalans en surten seria d'11.000 milions d'euros (800 per a Galícia), segons recull aquest divendres El Faro de Vigo, a partir de la conferència "La discusión autonómica: riesgos y oportunidades para Galicia" que va tenir lloc ahir a l'illa d'A Toxa (Pontevedra).

A la trobada hi era present la crema de la societat gallega: empresaris, economistes, comunicadors... Tots van escoltar com, en cas d'independència catalana, la Xunta perdria els recursos equivalents als de tota la Conselleria d'Educació, i entre un 10 % i un 13 % del pressupost no financer de l'autonomia.

Davant d'aquest escenari, van apuntar que un hipotètic pacte fiscal català similar al basc comportaria una baixada dels ingressos gallecs d'entre 560 i 784 milions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada