divendres, 24 d’abril del 2015

Isidre Palmada: «Plebiscitàries?»

El 27S serà plebiscitari? Uns ho cerquen en els vots, d’altres en la majoria de diputats. Vana discussió. Què importa? A qui? A Madrid? A Brussel·les? Als Unionistes? Les autonòmiques seran solament una formalitat. Una formalitat jurídica internacional. No cal cercar res més.

El President ha inaugurat el catalanisme del segle XXI. Deixa enrere la vella teoria de la correlació de forces espanyola i el mercadeig polític madrileny (casta crua i pelada) i obre, finalment, la via internacional. Espanya no és democràtica. No respecta les minories i per més manifestacions, propostes parlamentàries, etc. que els fem, mai dels mais no permetran que votem (nova incoherència democràtica).

El president és l’avantguarda del nou catalanisme. El tren de sigles ICV, Oda Colau, Podemos, PSC, Unió, etc., s’hi afegiran seguidament. Les seves posicions no tenen recorregut. Són el passat. Quan s’entri en l’àmbit internacional i Madrid negociï, aleshores cauran del cavall, com Pau de Tars.

No es tracta de somnis. O bé posem el procés al món o s’ha acabat. No podem anar a la Unió Europea i parlar als estats sense haver constituït un govern legítim. Les autonòmiques són un mitjà democràtic validat i vàlid. Un exemple reconegut. Europa no necessita ni majories estrambòtiques, ni eleccions específiques. Els europeus departiran amb un govern que estigui determinat a parlar–los

Merkel, Holande, Jean-Claude Juncker, Martin Schulz, etc. ens han recordat sovint que la Unió Europea són els tractats. Que ells els compleixen i que no fan extravagàncies ni estupideses.

No obstant això, ells, que són democràcies, no podran ignorar una nació, un govern i un parlament europeu:

1 .- que endebades ha procurat entendre’s amb Madrid, de totes les maneres;
2 .- que porta una llarga història d’intentar incloure la minoria nacional en el sistema espanyol;
3 .- que els ha sol·licitat un referèndum com a Escòcia;
4 .- que és mediterrani i des de Carlemany vol continuar essent d’Europa;
5 .- que té a punt els mecanismes per funcionar com estat independent;
6 .- que està decidit a insubordinar–se contra Madrid, pacíficament i democràtica;
7 .- que està disposat a fer una transició amb cautela i harmonia;
8 .- que no presenta els dèficits econòmics, fiscals, de corrupció política, etc. d’altres països mediterranis;
9 .- que és contribuent net i disposa d’una economia de primer ordre i una societat cohesionada i europea;
10 .- que serà un estat nou, modern, just i solidari;

Després del 27S, si el President juga el paper heroic compromès, la brega serà secundària. Els estats de la Unió i la Comunitat, ella mateixa, es comprometran amb el procés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada