dimecres, 22 d’abril del 2015

Miquel Sellarès: «24A, 24M, 11S, 27S: desconnexió i ofensiva»

L'Estat, els poderosos d'Espanya i Catalunya, i les forces nacionals espanyoles llançaran després de les municipals (en les properes setmanes) una forta ofensiva per terra, mar i aire per a desestabilitzar, desorientar i atemorir la societat catalana. L'Estat intentarà refredar la majoria social sobiranista a Catalunya.

Davant d'aquesta ofensiva, ja preparada i enllestida amb els còmplices catalans, la societat civil catalana, la real --és a dir: l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i les més de 3.000 entitats sobiranites del país-- han de respondre amb una desconnexió total de l'aparell estatal i del projecte nacional espanyol i el seu imaginari. Si som capaços de fer això, serem indestructibles i invencibles.

Les forces polítiques que han aprovat el full de ruta cap al 27S també han de desconnectar i perdre la por no sols a les brunettes mediàtiques de Madrid sinó a una ofensiva comprada i ben untada que faran l'Estat i les clavegueres des d'una part de la nostra pròpia premsa catalana. Aquesta és subtil, però ja ha començat...

Tots els sobiranistes hem d'entendre que és ara o potser mai. He dit a molts articles i conferències que tenim oberta, ara, una escletxa cap a la llibertat: o l'aprofitem o aquesta es tancarà. I això vol dir duresa i unitat.

Vull fer una petició a tots els ciutadans i ciutadanes sobiranistes que desitgen la llibertat del seu país: d'aquí al 27S coloqueu el signe menys (-) al fons del tot dels vostres armaris i de les vostres ments, i que sols useu el signe més (+). Hem de sumar-hi tothom qui vulgui trencar amb l'status quo i amb la manca de dignitat nacional que ens comporta pertànyer a l'Estat espanyol. Ells mai no canviaran, sols accepten una nació: la seva, Espanya.

El fet plurinacional és, per a ells, una entelèquia, mai no l'acceptaran. Cal, doncs, assolir la independència nacional, deixar de ser invisibles al món i ser ciutadans normals en un món democràtic i més unit que mai, però respectant alhora les particularitats nacionals, culturals i lingüístiques.

La nostra desconnexió ha de ser forta i ferma, i hem d'assolir una gran ofensiva que comença aquest divendres al Palau Sant Jordi i a l'Anella Olímpica, on hi farem el tret de sortida de la societat civil i el sobiranisme cap a la llibertat.

El 24M ens trobem amb unes eleccions municipals que són, alhora, un graó més per aconseguir una majoria de municipis sobiranistes. Al juny i juliol estarem en campanya, farem vacances però a mitges i si en fem, seguirem fent activisme, preparant la gran mobilització d'aquest 11S, en la qual tots els sobiranistes del país hi han de confluir, potser per última vegada, a Barcelona.

Som conscients que hem demanat molt: ja són massa, les mobilitzacions. Però la del proper 11S serà la decisiva. I després, caldrà continuar l'ofensiva, el porta a porta: convèncer els indecisos i aconseguir que el 27S sigui una explosió de llibertat nacional per a construir una societat diferent que pugui solucionar no sols el repte de la dignitat nacional sinó el de la justícia social. Aquestes dues realitats són indestriables.

Som-hi, ferms. Que ningú no es quedi a casa. Ara és l'hora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada