dijous, 26 d’octubre del 2017

Salvador Cot: «República o República»

"Madrid no té cap altra perspectiva -descartada la propaganda- que una cronificació del conflicte que se li farà impossible de sostenir a mitjà termini"

El 155 és a tocar. Però la República també. L'Estat espanyol ha obligat els catalans a decidir en una opció binària, com si fos un referèndum. La diferència és que la tria no es fa entre autonomia i independència, sinó entre l'administració directa de Madrid i una futura República Catalana. El règim del 78 no només ha impedit qualsevol via intermèdia, sinó que ha destruït per sempre l'estat de les autonomies. L'oferta de PP-PSOE-Ciutadans és café para todos, menos para los catalanes.

La República Catalana serà molt difícil d'implementar, certament. Però el 155, tant o més. Amb la qual cosa, Madrid no té cap altra perspectiva -descartada la propaganda- que una cronificació del conflicte que se li farà impossible de sostenir a mitjà termini. L'Europa dels estats ha donat un xec en blanc a Mariano Rajoy perquè prengui les mesures que consideri, però no li ha donat temps. Tot el que sigui allargar la crisi acostarà Espanya -cada dia una mica més- al tracte de Grècia.

Una Catalunya espanyola és la del 155. Quatre províncies amb els comptes intervinguts, Zoido manant els Mossos i Soraya Sáenz de Santamaria al capdavant de TV3 i Catalunya Ràdio. Amb Cuixart i Sànchez a Soto del Real. Però des del 12 de setembre de 1714 aquest país té un altre projecte. Quinze generacions ens han permès arribar aquí. Som-hi, doncs.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada