divendres, 6 d’octubre del 2017

1-O: La vostra dignitat, la nostra admiració!

«Els Lestrígons, els Ciclops i l’aïrat Posidó vingueren al vostre encontre. Però vosaltres no els vàreu témer i mantinguéreu noble el pensament i excels l’afecte que us torbava el cos i l’ànima.»


C. P. Cavafis. Ítaca

Des de l’AT Sagrada Família volem fer un petit homenatge a totes les víctimes civils de la brutalitat dels cossos policials de l’Estat espanyol en un intent groller d’aturar el referèndum. I a elles dediquem aquest escrit, perquè mai més tornin a patir agressions, i encara menys tan injustes i desproporcionades.

I en aquests atacs d’un estat repressor, els nostres companys també van ser agredits: l’Alícia, en Carles, la Fàtima, la Marta, en Mateu, la Pepita, la Romina, la Rosa, la Teresa, en Xavi, i altres que no sabem, eren a l’Escola Ramon Llull, una de les primeres seus electorals agredides i on els que hi eren van rebre de valent.

Companys i companyes: sabem que vau patir, que us van atemorir, que vau plorar... I sabem que no us podrem treure l’angoixa, ni la por, ni la ràbia, ni la impotència ni la visió dels atacs, que us quedaran per sempre més a la memòria. Des de la nostra AT us volem acompanyar, dir-vos el greu que ens sap a tots no haver pogut ajudar-vos, no haver estat allà amb vosaltres, no haver pogut aturar els atacs.

I malgrat tot el que vau patir, la vostra dignitat us fa molt grans! Després de viure l’espant per defensar els drets de tothom, vau anar a altres punts de votació, a ajudar els que hi érem per fer més força, a votar en altres seus, a acompanyar els vostres familiars a votar... Que enormes! Que immensos! Que dignes! Quanta generositat! Quin orgull per a la nostra territorial!

Cap gest, cap paraula, cap abraçada podran esborrar la vostra vivència, però des d’aquest petit escrit intentem fer-vos arribar el nostre suport, la nostra solidaritat, el nostre agraïment i la nostra admiració, perquè no hi ha força bruta que pugui aturar tanta dignitat i tanta valentia!

I el que hauria d’haver estat això...:


... malauradament va ser això altre:



Estem segurs, però, que aquests atacs no seran en va. Són la prova fefaent que ens cal marxar, per pura supervivència, d’on ens tenen lligats i construir un país nou on la violència i la imposició no tinguin cabuda.

I no volem acabar aquest petit homenatge sense dir, fort i clar, que tots els membres de l’AT Sagrada Família condemnem amb total rotunditat la violència contra les persones i els atacs indiscriminats contra el referèndum que va exercir l’Estat espanyol el passat 1 d’octubre.

La nostra admiració, companyes i companys, davant la vostra dignitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada