dimecres, 15 de novembre del 2017

Salvador Cot: «Tenim els polítics més compromesos d'Europa»

"Quin polític del PP, el PSOE o Ciutadans posaria en risc la seva llibertat i el seu patrimoni pel seu compromís amb els electors?"

Aquest país ha demostrat, amb fets, que és capaç de generar uns dirigents polítics amb prou honradesa i determinació com per, si cal, anar a la presó per tal d'acomplir un mandat electoral. Hi ha poques societats al món que tinguin aquest privilegi i cap d'elles és Espanya, per descomptat. Quin polític del PP, el PSOE o Ciutadans posaria en risc la seva llibertat i el seu patrimoni pel seu compromís amb els electors? Els presos polítics catalans -i els exiliats- han dignificat Catalunya de la mateixa manera que a nivell internacional han deixat la Marca España al lloc que li correspon.

És això el que han de valorar els electors. Per primera vegada en moltes dècades, els ciutadans d'aquest país podran votar uns noms que incorporen compromís i valentia a la papereta. Des d'un punt de vista ètic, tant se val quines siguin les sigles dels electes. Tots ells hauran de sortir de la presó -o retornar de l'exili- amb l'honor, indiscutible, que els intentaran furtar des de Madrid.

L'Estat espanyol ha guanyat temps, només això. Al capdavall, les eleccions del 21 de desembre esdevindran una oportunitat per triar entre les opcions que s'han compromès per una Catalunya rica i plena i les que han defensat una classe dirigent madrilenya ufana i superba. Ens veiem a les urnes.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada