dimecres, 15 de novembre del 2017

Salvador Cot: «El referèndum trampós del 21D»

"La particularitat és que aquest referèndum, com qualsevol altre, pot ser guanyat pel sí o pel no, però en aquest cas només es considerarà vàlid si s'imposa l'unionisme"

La infitinud del cinisme de l'Estat espanyol es manifesta, pornogràficament, en el referèndum del 21 de desembre. Dic referèndum perquè a Madrid s'ho prenen així, amb crides desesperades als votants espanyolistes perquè vagin a votar i derrotin l'independentisme i, a més, amb la construcció d'un front polític espanyolista que no només coincideix a les manifestacions, sinó que té per objectiu explícit la salvació de l'statu quo del 78.

La particularitat és que aquest referèndum, com qualsevol altre, pot ser guanyat pel sí o pel no, però en aquest cas només es considerarà vàlid si s'imposa l'unionisme. Si el front patriòtic espanyol és derrotat, les urnes perdran la condició referendària i l'independentisme guanyador serà perseguit penalment, una vegada més.

L'independentisme s'ha vist forçat a jugar una partida contra un adversari que marca les cartes, imposa les regles i, quan perd, envia uns matons a estomacar i prendre ostatges. Però tot i així -com s'ha vist al carrer Marina- un torrent de llum és capaç de trencar les tenebres. Perdran, i aquest cop serà davant dels ulls del món.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada