dissabte, 27 de setembre del 2014

874 ajuntaments catalans i 37 consells comarcals ja han confirmat plens de suport a la consulta del 9-N

La xifra d’ajuntaments que han celebrat plens de suport a la consulta del 9N ja és de 874 ajuntaments (el 92,29% del total). Tots ells ja han celebrat o han confirmat la seva intenció de celebrar plens extraordinaris per aprovar la mocióque proposa donar suport a la convocatòria del 9-N en virtut de la Llei de Consultes, legitimada divendres al Parlament, així com per facilitar-ne tots els recursos necessaris. La població que representen tots aquests ajuntaments és de 6.417.248, un 85,48% de la població catalana.

Entre les ciutats més importants que han aprovat la moció destaquen:Barcelona, Tarragona, Girona, Badalona, Mataró, Sabadell, Terrassa, Reus, Manresa, Igualada, Sant Cugat, Granollers, Ripollet, Cerdanyola, Mollet i Vic. També s’han fan plens extraordinaris favorables a 37 Consells Comarcals i les quatre diputacions.

Fins ara només en les poblacions de Rubí, Sant Boi, Castelldefels i Viladecans la votació del ple ha estat desfavorable.

Des del passat dilluns 22 de setembre s’estan celebrant plens municipals extraordinaris a tot el país i està previst que en el decurs dels pròxims dies, el llistat continuï creixent, arran de la crida realitzada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits. El text de la moció ha estat pactat per l’AMI i l’ACMi els partits CiU, ERC, ICV-EUiA i les CUP.

Podeu consultar aquí el llistat sencer, que s’anirà actualitzant diàriament, a:www.municipisindependencia.cat o a http://programa.wf/plens_ajuntaments_9N).

Els ajuntaments aniran penjant imatges dels plens en un mapa que mostrarà des de quins municipis han estat preses.

Podeu descarregar-vos el text sencer de la moció a: http://1drv.ms/1uXTyZb

Els presidents de l’AMI i l’ACM convocaran el dimecres, 1 d’octubre a les 12 hores a la seu de l’ACM (c/ València, 231- Barcelona) una roda de premsa per fer la valoració final de tots els plens convocats durant aquests dies i per explicar detalls de l’acte del 4 d’octubre a Barcelona de lliurament d’aquestes actes municipals per part de tots els alcaldes al president de la Generalitat i la presidenta del Parlament, en la que serà la major concentració de batlles catalans de la democràcia.

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) seran els encarregats de trametre les actes de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Font: AMI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada