dilluns, 15 de setembre del 2014

Jaume Marfany: "11S-9N: La força de la gent"

Hem guanyat l'11 de setembre. Era clau, era vital per tenir totes les opcions de guanyar el 9-N. No hi ha cap mena de discussió possible sobre l'èxit de la gran V de Barcelona. Dijous passat, el poble de Catalunya va convocar la consulta.

Sabem, som conscients que oficialment i legalment ha de ser el nostre president qui la convoqui, però l'11-S el poble va manifestar de manera clara i inequívoca que està disposat a votar, que està disposat a guanyar el 9-N.

Des del 2012, des de la gran manifestació de Barcelona, la il·lusió col·lectiva, el convenciment i la força de la gent ens ha fet arribar fins on som ara. No han estat els partits polítics els que ens han dut fins aquí, sinó que ha estat la força de la gent la que ha canviat el rumb de la història.

Hem canviat la història... El mes de setembre de 2012 el projecte polític per a aquest país es deia pacte fiscal amb l'Estat espanyol. Ara fa un any, el setembre de 2013, era impossible --deien-- que els partits polítics arribessin a cap mena d'acord sobre la data i la pregunta. Va ser la força de la gent la que va convertir un govern autonomista en un de sobiranista. Va ser la força de la gent la que va aconseguir, aquell mes de desembre de 2013, un acord que, mesos abans, semblava impossible.

Enguany no serà diferent. La gran V de l'11-S del 2014 aconseguirà mantenir aquesta imprescindible unitat d'acció entre el President, el Parlament, la majoria de forces polítiques catalanes i la societat civil. Les nostres institucions i la ciutadania unides per assegurar que puguem exercir el dret democràtic més elemental: el dret a vot.

Som davant dels mesos més decisius dels darrers tres segles en la història del nostre país i res ni ningú no podrà impedir la consulta del 9-N. La consulta és i serà legal, perquè ens basem en la Declaració de Sobirania aprovada pel parlament i en la futura Llei de consultes que s'aprovarà per àmplia majoria d'aquí a pocs dies.

Quan el President convoqui la consulta, la immensa majoria dels ajuntaments de Catalunya i la societat civil serem al seu costat per donar-li tot el nostre suport. Uns i altres, acompanyats dels partits polítics sobiranistes, ens posarem al servei del President i de les nostres institucions per garantir que la consulta pugui celebrar-se amb totes les garanties democràtiques.

Mantinguem-nos ferms amb la il·lusió, el convenciment, la força i el coratge intactes. Mantinguem la unitat d'acció que el poble ens exigeix. Siguem dignes de tots els que ens han precedit en la lluita per les llibertats i el 9-N votarem i guanyarem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada