dimarts, 20 de maig del 2014

Teresa Casals: "Estat propi i escola catalana"

«Tenim, doncs un sistema educatiu assetjat i judicialitzat. Gastem una gran quantitat d'energies per defensar-nos, només per defensar-nos»

Ja hem perdut el compte dels contenciosos que s'han interposat amb l'objectiu d'acabar amb l'escola catalana i imposar el percentatge de castellà que, segons el govern del PP, cal per “espanyolitzar” els nens les nenes i els joves de casa nostra. Poc a poc aspiren a imposar, a Catalunya, el model d'escola de dues línies. Una línia en castellà i l'altra en català. És a dir volen separar l'alumnat per raó de llengua. Saben perfectament que, d'aquesta manera hi hauria una part de la població escolar que no seria competent en llengua catalana. I això és el que volen perquè, a mitjà termini, s'establirien, a Catalunya, dues comunitats dividides per raó de la llengua que parlen habitualment. I la nova realitat podria ser l'inici del conflicte.

Quan el PP va començar a admetre que a Catalunya havia començat un procés, multitudinari, tranquil, persistent i ferm amb l'objectiu d'assolir la independència i fer possible aconseguir un estat català català lliure a Europa, ja es van sentir veus que pronosticaven que Catalunya es trencaria abans que Espanya. I es van posar a treballar perquè els seus desitjos es convertissin en realitats. Ens han amenaçat amb tota mena de plagues i ho continuen fent malgrat el ridícul internacional i les crítiques que genera el seu discurs apocalíptic. Fins i tot alguns nostàlgics somien amb imposar la força, no la força de la raó, ni de la seducció, no, es volem imposar per la força de les armes i branden algun article de la Constitució que preveu repressions, empresonaments i suspensió de l'autonomia.

Com a resposta a l'assetjament lingüístic que uns quants plantegen contra la nostra escola el Departament d'Ensenyament i les escoles afectades van presentant recursos i més recursos. Tenim, doncs un sistema educatiu assetjat i judicialitzat. Gastem una gran quantitat d'energies per defensar-nos, només per defensar-nos. Malgrat tot, el darrer pronunciament del Tribunal de Justícia Superior de Catalunya ha emès una sentència que ha estat ferma el passat dia 15 de maig, que dóna un mes de termini per a la seva aplicació i que requereix, a uns determinats centres, a impartir el 25% de les classes en castellà.

L'objectiu de l'Estat el coneixem perfectament. Aquest curs s'està acabant, però el proper ja està a punt de començar. N'hi hauran uns quants, amb el senyor Caja i la senyora Camacho al capdavant, que exigiran el compliment de les successives sentències. L'estat no té cap intenció de canviar la seva actitud arrogant, colonial i lesiva per als interessos de Catalunya. Per això la societat civil catalana, organitzada a l'entorn de Somescola, sortirà al carrer el proper dia 14 de juny. Ho farà de forma festiva però reivindicativa per dir al govern del PP que, majoritàriament i democràticament, volem continuar el proper curs amb l'escola catalana que hem pactat entre tots els catalans a través del nostre Parlament.

Segurament la manifestació del dia 14 serà l'última massiva abans de les vacances. Hem d'omplir Barcelona en suport dels mestres i professors que estan a primera línia.Hem de fer visible el nostre rebuig frontal a la LOMQE, hem de fer arribar aquest clam a Europa perquè vagin entenent, encara més, perquè la nació catalana vol votar per acabar, democràticament, amb aquesta situació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada