divendres, 23 de maig del 2014

El Govern ja té escollides les paperetes i les urnes pel 9-N

El model d’urnes per la consulta sobiranista és de cartró i molt més barat que l’habitual, i serà produït pel CIRE de presos de Lleida

El Govern ja té escollides les paperetes i les urnes per la consulta sobiranista que ha de celebrar Catalunya el proper 9 de novembre, segons informa La Vanguardia. El model d’urna escollit és una caixa plegable de cartró rectangular, amb una finestreta plastificada per poder veure les paperetes des dels dos laterals.

El preu d’aquesta urna és de poc més de dos euros, molt lluny dels 35 que costa la clàssica de plàstic, i serà probablement elaborada pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) de Lleida. La idea és fer-ne unes 6.000, -a les eleccions catalanes, per exemple, se’n distribueixen unes 8.200 a tot el territori-, perquè d’aquesta manera l’executiu eludeix la obligació de fer un concurs públic per la seva adjudicació.

La papereta també ja està decidida, que serà blanca, vertical, i les dues preguntes es trobaran a dos nivells i traduïdes al castellà a sota en cursiva. A la Vall d’Aran, també estaran escrites en aranès.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, està ja temptejant els municipis catalans demanant-los la seva col·laboració en la consulta. Fins ahir havien respost 411 dels 947 que hi ha a tot Catalunya, d’entre els que estan disposats a col·laborar són: Barcelona, Girona, Manresa, Sant Cugat o Mataró, entre d’altres, i els que han rebutjat la col·laboració són els socialistes de Terrassa, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Sant Adrià o Sant Boi, per exemple. En aquests casos s’utilitzarien edificis de la Generalitat com a col·legis electorals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada