dissabte, 10 de maig del 2014

Marc Costa: "I si no esdevenim independents?"

L'altre dia em van preguntar sobre què passaria amb Catalunya si finalment no esdevé independent i la resposta fou clara: preparem-nos! Perquè l'Estat espanyol ens farà pagar molt car la nostra gosadia, el nostre atreviment i el nostre desafiament.

Ho faria tal i com ja va fer ara fa tres-cents anys, tot i que no ho farà d'una manera tant despòtica com aleshores, amb un nou Decret de Nova Planta, perquè els temps actuals són, òbviament, ben diferents, però els objectius seran, si fa o no fa, molt similars: recentralitzar l'Estat espanyol i destruir els nostres principals trets identitaris.

En primer lloc, li tocarà el torn a la nostra llengua pròpia, el català, el qual el voldran col•locar en un segon terme, disminuint la seva presència a tot arreu, tant en l'àmbit de l'ensenyament , com en els mitjans de comunicació, com en l'Administració Pública, fins que acabi esdevenint una llengua minoritària. Ho han fet a València i a les Illes Balears i ho faran també a Catalunya. De fet, ja han començat amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, enfonsant el nostre modèlic sistema d'immersió lingüística, establint l'obligació de fixar, inicialment, una quota del 25% de castellà a les escoles si només un sol alumne ho demana. Després, probablement aquesta quota s'anirà ampliant, seguint-la una més que possible anul·lació de l'obligatorietat del català a l'Administració Pública (tal i com ja ha fet el govern de Bauzá), i, posteriorment, establint l'obligatorietat de que TV3, com a canal de televisió públic, hagi d'emetre bona part de la seva programació en castellà.

També li tocarà el rebre a la nostra economia, continuant (o, fins i tot, incrementant) l'espoli fiscal existent i asfixiant les finances del govern de la Generalitat per així impedir que pugui emprendre cap altra iniciativa similar, havent-se de limitar a sobreviure com pugui i a recórrer al fons de liquiditat autonòmica per així poder tenir controlades les finances catalanes. Ja ho va predir fa molts anys un gran polític, Ramon Trias Fargas, quan va denunciar la voluntat de l'Estat espanyol de conduir a Catalunya cap a l'asfixia premeditada per així poder engolir-la.

I sense liquiditat, la nostra autonomia també quedarà molt afeblida ja que la Generalitat no podrà exercir degudament les competències que té atribuïdes, la qual cosa pot conduir a una modificació del model autonòmic, molt més centralitzat. De fet, la política actual de l'Estat espanyol és ja clarament centralitzadora, dictant premeditadament normes en quasi totes les matèries en les quals la Generalitat té competència, envaint així les seves competències amb el clar objectiu que aquesta esdevingui una simple autonomia administrativa i no pas pròpiament una autonomia veritablement política i legislativa com ha estat fins ara, amb la qual cosa reduirà la seva capacitat de poder adoptar polítiques pròpies en els seus àmbits competencials.

I si el nostre Parlament vol tornar a aprovar una declaració política contrària als interessos nacionals, el Tribunal Constitucional ja s'encarregarà d'anul·lar-la, sobrepassant, si s'escau, les seves competències jurisdiccionals tal i com ha fet amb la Declaració de sobirania i el dret a decidir. El nostre model d'ensenyament serà també objectiu prioritari, introduint totes aquelles reformes que siguin necessàries per a "españolizar a los catalanes" d'una vegada per totes, esborrant des de l'ensenyament qualsevol tret diferencial existent entre Catalunya i l'Estat espanyol, reescrivint, si cal, els llibres d'Història i modificant tots aquells aspectes claus del nostre sistema educatiu que permeti adaptar-lo a un procés clarament d'assimilació.

I, finalment, la cirereta serà la nostra identitat. El Tribunal Constitucional ja ens ha deixat prou clar que Catalunya no és, en cap cas, una nació, perquè de nació només n'hi ha una i aquesta és l'espanyola, de manera que és previsible que l'Estat espanyol impulsi una forta campanya a Catalunya per implementar la seva Marca España i obligui arreu a hissar la bandera espanyola en totes les institucions públiques per sobre de totes, fins fer desparèixer qualsevol símbol identitari nacional.

Per tot això, si no esdevenim independents, l'Estat espanyol farà tot el possible perquè el que ha passat no torni a passar mai més. Intentarà aconseguir el què amb 300 anys encara no ha aconseguit: assimilar Catalunya a la Corona de Castella. Desactivaran la nostra llengua, escanyaran la nostra economia, limitaran la nostra autonomia, intervindran la nostra educació i suprimiran la nostra identitat. Només depèn de nosaltres que això no passi. Defensem fermament el nostre dret a decidir el nostre futur polític i, sobretot, votem Sí i Sí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada