dilluns, 10 de juliol del 2017

Crònica: «Joan Tardà i Josep Ginesta, de súbdits a ciutadans»

El passat divendres, 7 de juliol, la sala d’actes del Centre Cívic Sagrada Família era plena a vessar. Totes les cadires estaven ocupades, fins i tot les que es van anar a buscar a les oficines, i encara va quedar gent dreta. Un ple que indica que tots tenim ganes de saber on som per saber actuar en conseqüència.

Sota el títol República Catalana: de súbdits a ciutadans, la conferència de Joan Tardà i Josep Ginesta va resultar amena, didàctica, entenedora i motivadora. Josep Ginesta va apropar als ciutadans els primers esbossos de com serà el nou país, amb un estil planer i ple d’exemples pràctics. Joan Tardà va parlar, amb el seu estil tan propi i característic, del camí que encara ens falta fins al referèndum, el mandat democràtic que el Govern s’ha compromès a celebrar.

Tots dos van ser capaços de mantenir l’atenció de la immensa majoria dels assistents durant les dues hores que va durar l’acte. I entre tots dos ens ho van deixar molt clar: encara ens queda un camí per recórrer, un camí dur en el qual caldrà saltar obstacles que ara no podem preveure; per això és important recórrer-lo junts, estendre la mà a tothom i treballar amb partits i corrents en allò que ens uneix. I després, un cop fet i guanyat el referèndum, aquest camí encara no s’haurà acabat i caldrà un altre esforç: el procés constituent.

Però no hem de patir gens ni mica: l’esforç haurà valgut la pena quan siguem ciutadans de ple dret en un estat que treballarà per a nosaltres, amb més recursos gestionats de manera eficient i amb lleis que protegeixin les persones. En definitiva, tot plegat valdrà la pena perquè deixarem de ser súbdits per ser ciutadans lliures.

Gràcies per ser-hi! Junts ho farem possible!

Equip de Coordinació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada