divendres, 21 d’agost del 2015

Salvador Cot: «El scattergories unionista»

"Si guanyen, donaran el procés per enterrat. Si perden, faran veure que no hi ha hagut eleccions"

La característica principal de les eleccions del 27 de setembre és que només l'independentisme acceptarà una possible derrota a les urnes. L'unionisme, per contra, només reconeixerà una victòria pròpia. En cas contrari, la seva intenció és bloquejar políticament la majoria independentista en col·laboració amb els instruments de poder de l'estat. Si tenen majoria, donaran el procés per enterrat. Si perden, faran veure que no hi ha hagut eleccions. O guanya el no o m'emporto el scattergories.

"El 28 de setembre tot continuarà igual, sigui quin sigui el resultat", assegurava ahir Andrea Levy a Jordi Armenteras, de RAC1. Amb total tranquil·litat. Tant se val quina sigui la composició del Parlament de Catalunya, venia a dir, perquè les decisions les prendran sempre el PP i el PSOE, des de Madrid.

Aquest és el concepte de la democràcia que ve dels pactes del 78. No importa el que pugui pensar la ciutadania, és indiferent el que es demostri des de les urnes o des del carrer. La qüestió és retenir el poder i, sobretot, deixar clar que no hi ha cap manera de canviar les regles de joc. Tot això, sense adonar-se que, precisament, el que es vota el 27 de setembre és aquest circuit de presa de decisions. Al capdavall, seran els electors catalans els que decidiran sobre un sistema pensat, precisament, per excloure'ls.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada