dimarts, 11 d’agost del 2015

Jordi Sànchez: «Omplir la Meridiana per guanyar a les urnes»

El pròxim Onze de Setembre la Meridiana ens desafia amb tota la grandària i amplitud per a tornar a fer història. Falta encara un mes per a la Diada, i no tinc cap dubte que la de la Meridiana serà una de les mobilitzacions més determinants i recordades durant el trajecte del nostre país cap a la independència. Avui ja som més de 130.000 persones les que ens hi hem inscrit (www.via.assemblea.cat) i serem desenes de milers les qui l’omplirem de tots els colors i veus a favor de la independència.

L’Onze de Setembre vinent és el nexe entre el 9-N i el 27-S. És el pont entre la consulta que va mobilitzar prop de 2,5 milions de persones per exercir el dret de decidir i les eleccions que plebiscitàriament portaran a disposar d’una majoria d’escons independentistes al nostre parlament.

L’impuls al nou país que començarem a construir el 28 de setembre té el punt d’arrencada el dia 11. Per això tothom és convocat a sentir-se pròpia i a fer-se seva aquesta mobilització. El nou país, la futura república catalana, és el projecte de tots. La Via Lliure a la república catalana, a la qual som cridats la pròxima Diada a la Meridiana, és l’opció escollida per l’ANC perquè tothom (persones i entitats) trobin el seu espai, el seu racó, per a compartir amb centenars de milers de persones la il·lusió pel nou país.

La Meridiana serà aquest Onze de Setembre l’avinguda de la il·lusió. Com la Diagonal i la Gran Via van ser la passada Diada les avingudes de l’esperança.

Fa un any ens vam esperonar per les urnes, perquè el 9-N havia de ser el testimoni més valuós d’un país que havia decidit de guanyar la llibertat. I ara ens hem il·lusionat per la victòria que els independentistes tindrem el 27-S.

Omplir la Meridiana primer per guanyar les urnes després. El compromís que hem adquirit és de construir el nou estat amb l’impuls de la majoria social. No hi ha opció més radicalment democràtica que confiar a la voluntat popular l’assoliment de la independència. El lligam entre independència i voluntat democràtica és, per voluntat pròpia dels independentistes, indivisible. És la millor carta de presentació per a la comunitat internacional. I sobretot és la millor arma que tenim per a doblegar la negativa de l’estat espanyol al nostre dret. La negativa no és solament el blocatge a la nostra independència, és també la negació del dret democràtic de solucionar conflictes polítics a través de les urnes.

Tenim atrapat l’estat a les pròpies contradiccions. Es reivindica democràtic, i nega les urnes i la validesa plebiscitària de les futures eleccions. L’estat no podrà aguantar sense erosions importants a la causa uniformista del desafiament independentista a les urnes.

El nerviosisme d’aquests darrers dies dels representants del govern posa en relleu que a hores d’ara preveuen la possibilitat de ser derrotats a les urnes. Projecten la victòria de l’independentisme a les urnes, i a més d’una manera contundent.

Per això també hem d’omplir la Meridiana. Cada inscripció és un cop sec a les esperances de l’unionisme a Catalunya i un incentiu a la nostra revolució dels somriures tan particular.

El repte de ser més dels que vàrem ser l’any passat és sobre la taula. I sabem que és perfectament possible. L’Onze de Setembre tornarem a guanyar el carrer per guanyar la independència a partir del 27-S, com l’any passat vàrem guanyar el 9-N.

L’11-S tenim al nostre abast de bastir una onada d’il·lusió que es contagiï a tot el país. No hi ha res millor per a la nostra causa que transmetre la convicció que la independència respon a la voluntat de la majoria del país, que la volem per impulsar un gran canvi democràtic i social i que la construirem de manera inclusiva i integradora.

A la Meridiana ens juguem tot això. Tothom hi som convocats!

Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana

Font: VilaWebCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada