dissabte, 29 d’agost del 2015

Antoni Bassas: «L’únic braç que l’Estat no usa a Catalunya»

EN POLÍTICA, NO HI HA MAI CASUALITATS. Aquesta és una veritat d’universal aplicació i, per tant, és perfectament aplicable als escorcolls d’aquest divendres a la seu principal de CDC. L’aparatós desplegament de la Guàrdia Civil, que proveix els mitjans de comunicació de les imatges necessàries per il·lustrar la notícia, i el generós desplegament de mitjans, gràcies a preavisos no menys generosos, parlen per si sols. Com que l’estat espanyol no pot impedir el debat polític sobre la independència de Catalunya, es reserva el dret de posar-hi el focus i dirigir la mirada de la societat.

És en va. Per desgràcia, estem al cap del carrer sobre el mal que ens ha fet la corrupció, i aquests escorcolls, per bé que pugen un graó més amb l’entrada a la seu de Convergència, no ens fan caure de la figuera, precisament. Sense ser experts en investigacions judicials, sembla bastant improbable que, a hores d’ara, a la seu del carrer Còrsega CDC hi pogués guardar algun document provatori.

Els esforços de la vicepresidenta espanyola per resguardar-se en la separació de poders també són en va. En aquest cas és la justícia. El 2012 i el 2015, Mas i Trias van haver d’enfrontar-se a informes policials apòcrifs que pretenien destruir-los políticament. L’estat espanyol no accepta el debat democràtic sobre la independència de Catalunya i fa servir tots els braços que té per aturar-lo, excepte l’únic que hauria d’activar, que és el braç polític. Les imatges d’aquest divendres empastifen el procés i perjudiquen la candidatura favorita en els sondejos. Podran fer més o menys mal electoral, però no acabaran amb el desig d’un país nou on, per exemple, el govern no utilitzi les institucions descaradament.

Font: ara.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada