dimecres, 5 d’agost del 2015

Antoni Bassas: «Rajoy anima a votar»

Ha estat avui. El president del govern espanyol ha dit: “Animo a votar”. Encara que no hagi estat la seva intenció, ha estat la primera admissió de Rajoy que el repte que li ha plantejat Catalunya és cristal·linament democràtic i, com a tal, té una senzilla solució: guanyar a les urnes.

En boca de Rajoy, “animo a votar” tindria el seu mèrit si no fos que abans ha practicat els habituals excursos de la hipertròfia legalista i el patrioterisme twitterià. I és que els segles d’història modelen la cultura política d’un país. En el cas d’Espanya, massa imperi i poca democràcia. Per això quan un polític espanyol parla del procés, no sap argumentar, com Pedro Sánchez, que va “condemnar” (condemnar!) la convocatòria del 9-N.

En aquesta tessitura, Rajoy ha repetit aquest dimarts que “ningú no trencarà Espanya”. És molt del PP, això: acusar el contrari de fer el que tu fas. El partit més divisiu de la democràcia espanyola ha sigut i és el PP, tant si parlem de la Guerra de l’Iraq, d’inventar-se el LAPAO o de recórrer els carrers d’Espanya atiant l’anticatalanisme fins a reunir quatre milions de firmes contra l’Estatut. Qui ha trencat Espanya, senyor president? Ha dit també: “El que sigui Espanya ho hem de decidir entre tots els espanyols”. No pensava el mateix quan tots els espanyols van aprovar l’Estatut de Catalunya, a través del Congrés i el Senat, i no va parar fins que un TC desprestigiat li va donar la raó. “Posem fi a la confrontació que alguns han avivat”, ha rematat. Alguns? Senyor president, abandoni el llenguatge de l’imperi i parli com els demòcrates. Vingui a convence’ns que la seva oferta és millor. Faci com tants milions de catalans: fiqui’s en política, perquè per cada problema polític no hi ha un article del Codi Penal ni una invocació a sant Jaume.

Font: ara.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada