dimarts, 18 d’agost del 2015

L'ANC i Òmnium avisen que amb l'actual ritme d'inscripcions a la Diada "no es podrà desbordar la Meridiana"

"Cal un punt d'inflexió", apunten els impulsors de la Via Lliure a la República Catalana, que reclamen la "participació de tothom que vulgui un país nou més pròsper"

Crida de l' Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per omplir la manifestació independentista de la propera Diada. "Amb l'actual ritme d'inscripcions no es podrà desbordar la Meridiana", asseguren les entitats en el dossier de premsa de presentació dels últims detalls de la Via Lliure a la República Catalana. "Reclamem la participació de tothom que vulgui un país més pròsper", ha assenyalat el president d'Òmnium, Quim Torra, en roda de premsa. "Cal un punt d'inflexió", assenyalen les entitats en la documentació facilitada als periodistes.

"El ritme de creixement no ha estat tan intens com ens esperàvem", ha asseverat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, que ha recordat que les inscripcions a la Via Catalana del 2013 i a la 'V' de l'any passat a Barcelona també van fer patir els organitzadors en algun moment del procés d'adhesions dels participants. " Volem demanar a la ciutadania, a les entitats del país i a les persones que creuen en el nou país que s'apuntin i que garanteixin l'èxit de la Meridiana", ha considerat Sànchez.

"L'impuls del nou estat passa més que mai per l'èxit de l'Onze de Setembre. El procés està arribant al moment més àlgid. L'aportació que podem fer és una mobilització històrica, absolutament cívica i festiva que combini la voluntat de l'exigència del nou país amb una ciutadania compromesa. Aquesta imatge és l'aportació més gran que ANC i Òmnium podem fer", ha indicat Sànchez.

Simbologia a l'escenari

El responsable de mobilització de l'ANC, Josep Sabaté, ha estat l'encarregat de determinar que hi ha vora de tres quilòmetres de la mobilització que tenen ocupació baixa. També ha explicat que l'escenari des d'on es faran els parlaments tindrà una forta càrrega simbòlica, amb una urna de grans dimensions i milers de paperetes del 9-N. "La Diada fa de pont entre la consulta i les eleccions del 27-S", ha considerat Sabaté.

Font: ara.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada