dissabte, 8 d’agost del 2015

Els catalans residents a l’exterior ja han començat els tràmits per votar als consolats espanyols

Amb la convocatòria de les eleccions del 27 de setembre s'ha posat en marxa aquesta setmana el calendari de tràmits i terminis que els catalans expatriats han de seguir de cara a poder votar el proper 27 de setembre. Fins el 29 d’agost, aquells que estiguin inscrits al registre CERA (residents permanents a l'estranger) ja poden fer la sol·licitud per rebre les butlletes electorals a domicili. Per fer-ho, l’elector ha d’enviar per fax, correu o per internet (si disposa de certificat digital), l’imprès de sol·lcitud de vot, dirigint-lo a l’Oficina del Cens Electoral que correspongui al darrer domicili a Catalunya.

En el cas de les persones que resideixen temporalment a l'estranger, poden inscriure's al registre ERTA i, al mateix temps, tramitar també la seva petició de vot fins el 29 d’agost. En el cas de l’ERTA, aquests dos tràmits s’han de fer personalment al consolat.

A principis del 2015 ja hi havia uns 200.000 catalans inscrits al CERA, als que cal afegir-hi tots aquells catalans residents temporals (ERTA) que tramitaran el seu vot des de l'exterior.

En aquest sentit, l’ANC ha reforçat la campanya informativa consensuada amb d’altres entitats de caràcter internacional (FIEC i Catalans al Món). La campanya “Mobilitzem el vot exterior” està en marxa des del passat 2 de juny i proporciona tota la informació necessària a tots aquells residents a l’estranger que volen participar en els comicis del 27S, a través de la web www.votexterior.cat

Des del passat dimarts, aquesta pàgina rep unes 8.000 visites diàries i atén també cada dia més de 50 preguntes de casos particulars, com és el cas de la família que està donant la volta al món i no vol perdre’s aquesta fita històrica. Gràcies als dubtes adreçats a la bústia “Manten-te informat” de la pàgina, s’actualitzen les “preguntes freqüents”, on ja s’hi pot trobar resposta a què han de fer els estudiants d’Erasmus per poder votar, així com aquells que estan programant vacances i viatges de negocis.

Les 37 Assemblees Exteriors de l’ANC estan també fent una important tasca de mobilització de cara a informar d'aquestes eines. Es pretén facilitar la participació exterior per tal de superar el 6% dels darrers comicis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada