dimecres, 4 de juny del 2014

Comunicat de l’Assemblea sobre el resultat de les eleccions europees

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana, reunit el dia 31 de maig de 2014, en relació amb les eleccions europees celebrades el dia 25 de maig, fa pública la seva valoració i proposta per a l’etapa que s’enceta després d’aquestes eleccions:

  1. Constatem la clara victòria de les coalicions que, en els seus programes, destacaven el suport a la celebració de la Consulta del 9 de novembre d’enguany i que incloïen els punts programàtics proposats per l’Assemblea.
  2. Per a les coalicions impulsades per CiU, ERC i ICV-EUiA, els resultats són clarament superiors als registrats en les eleccions europees de 2009. També ho és el nivell de participació a Catalunya, que s’ha incrementat en més de 10 punts (quasi un 30% respecte a la participació de 2009). Malgrat això, s’ha de considerar que els índexs de participació són baixos en relació amb els que hauran de produir-se el dia 9 de novembre.
  3. A menys de sis mesos de la Consulta, els resultats d’aquestes eleccions evidencien que cal assegurar uns nivells de participació clarament superiors el dia 9 de novembre i treballar per aconseguir un suport majoritari al Sí i Sí.
  4. Per assolir aquests objectius, cal que l’acció política vinculada amb la Consulta i amb el SÍ a la independència prengui un camí d’unitat permanent i estable entre les forces polítiques i socials i les institucions del nostre país.

És per això que proposem la constitució d’una Taula de Forces Polítiques i Socials que assumeixi la responsabilitat de dirigir la campanya unitària que faci possible la celebració de la Consulta el dia 9 de novembre.

El 9N, votarem!
…i votarem SÍ i SÍ!


Barcelona, 31 de maig de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada