dissabte, 14 de juny del 2014

Guillem Carol: "Som escola, som cohesió i som inclusió"

"La llengua és, en moltes ocasions, el nostre document nacional d'identitat. Allò que ens ordeix com a poble"

Per un país de tots decidim escola catalana. Sota aquest lema les plataformes Som Escola, Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents -Principat, País Valencià i les Illes- han convocat avui a les 6 de la tarda al Passeig de Sant Joan una cercavila festiva per reivindicar que el nostre dret de decidir comença pel model educatiu. Per les nostres escoles, l'eina principal que té qualsevol comunitat per vertebrar i cohesionar els seus ciutadans.

La reforma educativa, al capdavall, només és un esglaó d'una gran estratègia que pretén dividir la societat catalana en dos blocs. Volen crear un problema inexistent per fragmentar-nos, crispar-nos i enfrontar-nos. Volen apel·lar els sentiments més primaris creant dues comunitats diferenciades: la catalana i l'espanyola.

Saben que la immersió lingüística és, per sobre de tot, un element de cohesió. Un punt de trobada d'una societat que sempre ha estat predisposada a integrar els seus grans fluxos migratoris. Vinguessin del nord, del sud o de terra enllà. Sense importar-nos les banderes.

Catalunya, tot i les tensions, la crisi econòmica i els intents desestabilitzadors dels successius governs espanyols, gaudeix d'una societat cohesionada i inclusiva. I aquesta cohesió és, en gran part, gràcies a la immersió lingüística del nostre sistema educatiu. La llengua és, en moltes ocasions, el nostre document nacional d'identitat. Allò que ens ordeix com a poble.

Avui a les 6 de la tarda al passeig de Sant Joan no ens manifestarem només per un model educatiu concret. Ens manifestarem per defensar un model de societat cohesionada i inclusiva. Una responsabilitat que ultrapassa la tasca dels pares i els professors. És una reivindicació de tots. Una responsabilitat compartida. No podem abdicar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada