dijous, 27 de març del 2014

Laura Costa i Olivè: "El moment és ARA: fem-ho possible!"

La sentència del TC sobre l’Estatut al juny de 2010 va ser el detonant que ha propiciat que els partidaris de la independència augmentin del 39 (gener 2010) al 60% (març 2014) i els detractors disminueixin del 43 (gener 2010) al 30% (març 2014). Part de la feina feta, no ho negarem. Però ens queda la més determinant i feixuga:convèncer el 10-15% de persones que encara no tenen clar el seu posicionament.

Per tal d’aconseguir-ho, els que tenim voluntat de contribuir-hi d’una manera o altra crec que ens hauríem de consagrar a aquests 10 manaments:

1. Ha de ser una causa inclusiva. Hi ha motius diferents que porten persones diferents a voler la independència. Si no hi troben respecte, aquesta no serà la seva opció.

2. Ha de ser coral. Per tal de compartir els esforços i els guanys, però sobretot les patacades. I ser així menys vulnerables.

3. Ha de ser unitària. La unitat requereix enormes dosis de generositat per transigir a favor del consens, però ens farà invencibles.

4. Ha de ser positiva i optimista. No podrem seduir algú indecís des de la censura, l’amenaça o l’agressivitat. El somriure és una arma poderosa.

5. Hem de ser rigorosos. Tots som prescriptors de la causa i per ser fiables hem d’invertir temps també en llegir i saber: els informes del CATN, la Història d’aquest país i d’altres, una mica d’economia, sobre el govern espanyol i la seva manera de fer...

6. Hem de ser pacients. Hi ha un moment oportú per a cada cosa: massa aviat o massa tard pot suposar un pas en falç i només tenim una oportunitat.

7. Hem de ser resistents. Fins que calgui: aquests mesos no són més que un gra de sorra entre els 300 anys que tenim a l’esquena o els 300 que han de venir.

8. Hem de ser discrets i valorar la discreció dels lideratges. ‘Fer’ més que no pas ‘dir’ i sense donar massa pistes als adversaris.

9. Prohibit contaminar o fer nosa. Tot el que no ajuda, perjudica; pensem-hi abans de fer o dir qualsevol cosa i siguem responsables.

10. Hem de pencar molt. És l’ingredient imprescindible de qualsevol gran gesta.

Els que ja n’érem partidaris abans d’aquell 10J del 2010 segur que havíem somiat mil vegades què faríem quan arribés ‘el moment’. Doncs bé, el moment és ‘ara’: fem-ho possible!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada