dimarts, 18 de març del 2014

El suport a una Catalunya independent arriba al 60%

El darrer sondeig del CEO revela que el 87,3% dels enquestats acataria el resultat de la consulta

El darrer sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que ha avançat avui el programa ‘El Món a Rac1’, mostra que el 59,7% dels catalans està a favor que Catalunya esdevingui un nou Estat d’Europa -40,2 totalment a favor i 19,5 més aviat a favor-, mentre que un 29,7 no ho fa -10,8 més aviat en contra i 18,9 totalment en contra-. D'aquesta manera, els partidaris de respondre sí-sí en la pregunta acordada pels partits partidaris de la consulta augmentarien pel que fa a la darrera enquesta (de novembre de 2013), que sense incloure la pregunta concreta de la consulta, va arribar fins el 54,7%.

Alhora, el CEO revela que el 87,3% de la població catalana acceptarà el resultat de la consulta, sigui quin sigui, mentre que un 9,3 % no ho faria i la resta no ho sap o no contesta. Aquesta enquesta, que es va fer a 1.600 persones durant el mes de desembre, també constata que tres de cada quatre enquestats creu que el tracte que dóna Espanya a Catalunya és insatisfactori i que caldria que el Govern català tingués més autonomia.

A més, mostra que el 74% dels catalans creu que el referèndum és la millor opció per saber què volen els catalans. Per circumscripcions, el suport a la independència seria del 58% a Barcelona, del 63% a Girona, del 71% a Lleida i del 61% de Tarragona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada