diumenge, 16 de març del 2014

Jordi Palmer: "Recentralitzar és l'únic que saben fer?"

Cada divendres, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres es repeteix la mateixa litúrgia. En primer lloc, la vicepresidenta del govern espanyol informa dels acords recentralitzadors ratificats per l'executiu de Mariano Rajoy i posteriorment, obert el torn de preguntes, Soraya Sáenz de Santamaría s'afanya a desqualificar el procés sobiranista, tot alertant que la consulta no es farà i apel·lant a l'ordenament jurídic vigent.

Fet i fet, s'ho podrien estalviar, ja que cada setmana és ben bé el mateix, sobretot pel que fa a la segona part. Quant a la primera part, canvia l'àmbit, però en el fons també es repeteixen. La setmana que no centralitzen l'ensenyament, ho fan amb l'administració local, i quan no amb els estàndards industrials, els impostos autonòmics o els horaris del comerç. L'excusa és la mateixa, igualar com a mètode d'estalvi i per garantir la igualtat de tots els espanyols, però ja m'explicaran si la societat s'estalvia gran cosa liquidant el model educatiu català o si la igualtat dels ciutadans perilla pel fet que a Múrcia les botigues tanquin a una hora diferent que les de Girona.

No, l'afany no és ni l'estalvi ni la garantia de drets, l'objectiu es la uniformització, la implantació d'un pensament únic que ens faci a tots iguals, ni millors ni pitjors, però segur que espanyols, ben espanyols, tots tallats pel mateix patró. Realment creuen que recentralitzant solucionaran els problemes que planteja actualment la societat catalana? Mes aviat sembla que no tenen cap altre idea que aquesta, i clarament, no és la solució.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada