dilluns, 26 d’agost del 2013

Els ciutadans d’una Catalunya independent seguirem a la UE

La Catalunya estat haurà de negociar l’adhesió política. Merkel ja té un informe sobre el cas català elaborat per l’institut alemany de política exterior.

El document porta per nom “Catalunya, camí cap a la independència” i ha estat elaborat per Stiftung Wissenschaft und Politik, un institut alemany de política internacional que emet informes sobre la situació internacional. L’estudi parteix del moment en que el President Mas envia la carta al govern Rajoy demanant una negociació per la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. En aquest informe es reconeix que Madrid ha tancat la porta a qualsevol millora del finançament i d’augmentar les competències de Catalunya i considera que aquesta negativa constant de Madrid cap a les peticions de Catalunya farà augmentar els partidaris de la independència de Catalunya. També conclou que la secessió d’una part d’Espanya no la deixa fora de la UE, s’hi mantindrà des del primer moment i des de dins negociarà l’adhesió formal.

Alemanya ho té clar, una Catalunya independent seguirà dins la UE

El document pot semblar poc important, però és una patacada per la diplomàcia espanyola en uns moments en que no la seva política internacional és llastimosa. Les recomanacions d’aquest informe diuen que la UEha de seguir els principis internacionals dominants de la integritat territorial dels estats membres, però cal estar preparats pel cas d’una ruptura política. En aquest cas el territori independitzat seguirà depenen del dret europeu i per tant seguirà dins la UE i caldrà negociar la presencia política en els òrgans europeus.

Espanya serà la primera en demanar l’adhesió política de Catalunya, perquè és la única manera que té per tal que Catalunya pugui assumir part del deute espanyol

No solament diu això el document sinó que afirma que seran les empreses espanyoles les primeres que exigiran un acord ràpid amb Catalunya, ja que bona part dels productes fabricats a Espanya passen per Catalunya per anar als mercats europeus.
Europa i menys Alemanya no voldrà perdre un contribuent net com és Catalunya en una UE que ja té masses països que reben ajudes.

Mentre Espanya li nega tot a Catalunya, a la UE ja decideixen davant el cas d’una Catalunya independent.

El document és concloent, o Espanya fa una oferta molt clara d’un millor finançament i d’un encaix federal de Catalunya, o el procés és considera irreversible, i una majoria amplia de catalans s’inclinaran definitivament per la independència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada