diumenge, 4 d’agost del 2013

Junqueras : ' L'única via és disposar d'una hisenda pròpia i convocar el referèndum com abans possible'

El republicà recorda que amb pressupost o sense tindrem 5.000 milions d'euros menys, perquè qui controla de quants diners disposem és el ministeri i són ells els que ens envien els diners

El President d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha parlat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per analitzar els diferents escenaris que es poden plantejar. Junqueras assegura que 'els escenaris de l'1'58% de sostre dèficit pel 2013 i de l'1% pel 2014 són escenaris inviables'. Davant d'aquesta conjuntura Junqueras assegura que 'cal accelerar tant com sigui possible la consulta, posar el futur en mans de la ciutadania tan aviat com sigui possible i poder gestionar com abans possible la recaptació i destinació dels nostres impostos amb una hisenda pròpia'. 'No hi ha un altre camí, els diners els recapta el govern espanyol, no els tenim, no els podem gastar. No pots fer uns pressupostos irreals anunciant que gastaràs més del que tens perquè els proveïdors no et serviran sabent que no els pots pagar'.

El republicà fa una crida als partits a sumar-se a la convocatòria del referèndum perquè és l’únic camí

Junqueras assegura que la pressió d'aquests mesos per part d'Esquerra Republicana ha permès passar d'un sostre del 0'7% a l'1'58%, 1800 M€ més de què disposar i ha lamentat que hi hagi partits que hagin preferit dirigir la seva pressió contra el Govern de la Generalitat i la majoria parlamentària que li dóna suport, en comptes de sumar-se a pressionar el Govern espanyol. 'Aquests partits també son responsables que el sostre de dèficit no s'hagi aproximat al que seria mínimament just per Catalunya. Volem que es sumin ara al que és l'únic camí, la hisenda pròpia i la convocatòria com abans millor d'un referèndum', ha dit Junqueras.

Junqueras: "és evident és que estem davant d'una asfixia absoluta de la societat catalana, i és premeditada per part del govern espanyol".

El president d'Esquerra Republicana ha insistit que aquest és l'únic camí perquè 'no es pot anar a negociar amb Madrid, ja n'hem vist el resultat, i a més els mercats de crèdit estan tancats. Hem d'abandonar tots la idea que els pressupostos els fa la Generalitat, els Pressupostos els fa el Govern espanyol que és qui decideix quins diners podem gastar. No només ho decideix amb la xifra del sostre de dèficit sinó encara més important, a través de les transferències que ens fan i que ja han anunciat que pel 2015 seran de 500 M€ menys per a Catalunya.'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada