dijous, 29 d’agost del 2013

Forcadell: "L’endemà de la cadena humana s’ha de convocar la consulta"

La presidenta de l’ANC es mostra convençuda que el Govern assistirà a la ‘Via Catalana’ i adverteix que el debat sobre el lema és “estèril i s’ha de tancar ja”

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha reivindicat avui que l’endemà de la cadena humana de l’Onze de Setembre que travessarà Catalunya de nord a sud, es convoqui la consulta. “Aquesta indefinició no afavoreix a ningú”, ha opinat Forcadell, qui ha reclamat que el dia després de la ‘Via Catalana’ se sàpiga la data i la pregunta.

Durant una entrevista a Rac1, la presidenta de l’ANC ha reclamat “fer un pas endavant, i aquest pas és convocar la consulta”. Sobre la data i la pregunta, Forcadell ha assenyalat que hauria de serabans del 31 de maig del 2014 i que la pregunta ha de ser “claríssima, amb un ‘sí’ o un ‘no’”, i n’ha proposat una: “Vol vostè que Catalunya sigui un Estat independent?”

Sobre la participació del Govern en la cadena humana, Forcadell ha vaticinat que hi participarà, “i així es demostrarà que el Govern, la societat civil i les institucions estan unides en aquet procés”. A més, també ha reconegut estar “una mica cansada” que es demani a l’ANC canviar el lema de la ‘Via Catalana’, i ha afirmat que “és un debat estèril, i que s’hauria de tancar ja”.

Forcadell s’ha preguntat “com es pot canviar el lema quan tenim més de 300.000 persones inscrites?”, tot i que ha matisat que “això no treu que convidem a tothom a assistir-hi”, i ha continuat argumentant que “no hi ha cap organització del país que sigui tant diversa, a l’ANC hi ha gent des d’UDC fins a la CUP”.

Finalment, la presidenta de l’ANC també ha destacat que “la ‘Via Catalana’ es guanyarà a les terres de l’Ebre”, motiu pel qual ha fet una crida perquè la gent s’hi desplaci”. Sobre el número de persones que hi assistiran, s’ha mostrat optimista: “Pensem que hi haurà la mateixa gent o encara més que a la manifestació de l’any passat”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada