divendres, 16 de juny del 2017

Nerea Rodríguez: «Catalunya abans espanyola que segura»

"Aquesta escalada d'amenaces no aconseguirà intimidar una societat que porta anys habituada a mobilitzar-se"

Per terra, mar i aire. L’Estat ha posat la maquinària en marxa i a cada anunci del Govern català relacionat amb el referèndum respon amb una amenaça. Ja fa dies que l’executiu que encapçala Mariano Rajoy es dirigeix explícitament als funcionaris, però aquest divendres el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha fet un pas més i ha avisat els voluntaris. “Actuarem sense complexos contra aquells que incompleixin la llei l’1 d’octubre”, ha declarat des de Madrid.Les amenaces van començar dirigint-se al Govern de Puigdemont i a dirigents polítics independentistes, han passat pels funcionaris, fins arribar als ciutadans de base, als voluntaris. Les societats de l’exfiscal Anticorrupció Manuel Moix a Panamà no importen al fiscal general de l’Estat, però els voluntaris són un greu problema contra el que cal actuar “sense complexos”.

I, per si fos poc, aquesta setmana n’hem vist una altra del govern espanyol, un nou límit traspassat. No és només que el ministeri d’Hisenda hagi enviat un requeriment al Govern per tal que es convoquin només 50 noves places de mosso d’esquadra -i no 500 com vol la Generalitat-, sinó que el govern espanyol ha arribat a un acord amb l'executiu basc per integrar l'Ertzaintza en els fòrums policials estatals i en les bases de dades de la Europol deixant al marge als Mossos, malgrat que porten anys reclamant-ho.

Aquesta escalada d'amenaces no aconseguirà intimidar una societat que porta anys habituada a mobilitzar-se. I encara pot fomentar més la participació, sobretot tenint en compte que el govern de Madrid està disposat fins i tot a passar per damunt de la seguretat per aconseguir els seus objectius polítics.

Font: elMon.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada